Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Juristen,

ik werk in de beveiliging
Afgelopen augustus ben ik overgestapt van Alarmcentrale naar objecten.
Op de Alarmcentrale zat ik op uurloon 17,20 in schaal 6-12. jaren leidinggevende geweest alleen een basis beveiliging en boa behoort in schaal 3.
Na me overstap kreeg ik een nieuw contract (getekend) ze hebben mij in schaal 3 geplaatst met een uurloon van 16,20 (bevroren dus ik sta stil) waar ik moeite voor moest doen. Het uurloon van schaal 3-12 is 14,06 euro. Mij vraag is konden ze mij wel terug plaatsen in schaal 3 en is dat terug te draaien dat ik weer in schaal 6 niet bevroren sta.

https://www.beveiligingsbranche.nl/upload /bestanden/Downloads/cao%201%20januari%202017%20-%2030%20september%202017.pdf

Een werkgever kan een onderneming overdragen (verkopen) aan een andere werkgever, waarbij de overdrager (verkoper) is te zien als de voormalige werkgever en de overnemer (koper) de nieuwe werkgever wordt.

In geval van overgang van de onderneming worden de rechten en plichten van de betrokken medewerkers zoveel mogelijk behouden. Zij gaan eveneens over naar de overnemer en volgen als het ware de onderneming. Vanaf de overname kunnen zij hun rechten tegenover de overnemer (de nieuwe werkgever) te gelden maken, terwijl de overnemer de rechten van de overdrager (vorige werkgever) krijgt (art 7:663 BW).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb zelf de keuze gemaakt om een overstap te maken. Mochten ze mij werkzaam bij hetzelfde bedrijf naar een andere Buisness stream terug plaatsen in schaal?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag