Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn zoon huurt een recreatiewoning voor een jaar en wil er per direct uit. Het jaar is al voorbij en de verhuurder zegt dat mijn zoon een opzegtermijn heeft van 2 maanden, dit staat in de algemene bepalingen, maar daaronder staat dat de opzegtermijn gelijk is aan de duur van de betaalterperiode en dat is 1 maand. Dan kan de opzegtermijn toch geen 2 maanden zijn? Ik heb ook ergens gelezen dat een huurontract van een recreatiewoning niet rechtsgeldig is omdat je volgens de wet daar niet permanent mag wonen en dus een opzegtermijn niet geld in dit geval. Ik zou graag willen weten of dat klopt.

Dat huurcontract is rechtsgeldig en geeft zelfs recht op bewoning van onbepaalde tijd met een opzegtermijn van twee maanden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar als er in het contract een begindatum en een einddatum staat is dat toch een bepaalde tijd en geen onbepaalde tijd? En op de site van de rijksoverheid staat het volgende:
Bij verhuur van woonboten, winkelwoningen, dienstwoningen en recreatiewoningen gelden geen wettelijke opzegtermijnen. Dit wil dan toch zeggen dat de opzegtermijn van 2 maanden die in onze algemene bepalingen staat niet geld? En als er ook nog staat dat de opzegtermijn gelijk is aan de duur van de betalingsperiode( die 1 maand is) is dat in mijn ogen tegenstrijdig.


ingevolge artikel 7:271 BW is er na ommekomst van een jaar ( contract van bepaalde tijd) indien de huurder blijft zitten , van rechtswege een contract ontstaan van onbepaalde tijd. De wettelijk overeengekomen opzegtermijn is juist ( mag tot drie maanden) en geldt omdat hier sprake is van huur voor wonen en niet voor recreatie, al zegt de rijksoverheid dat wel beroerd moet ik zeggen.
( bedoelt wordt door de overheid huur voor een korte tijd met als doel recreatie, men recreert niet meer als men meer dan een maand verblijft, dan wordt het wonen en dan gelden de huurbepalingen direct )

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag