Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


We wonen hier 30 jaar. Nu krijgen we ineens van waterschap de opdracht elk jaar te betalen voor de grond waar hun riool doorheen loopt. Plus allerlei bepalingen . Ze gebruiken het riool overigens niet meer.
Moeten we hier mee zomaar akkoord gaan?
Mvg

Wiens grond is dat? Door het gebruik van andermans grond kan , na ommekomst van 20 jaar verjaring ontstaan en de eigendom kan daardoor overgaan . Dit kan alleen als er geen afspraken zijn gemaakt over het gebruik van de grond. ( stilzwijgend afgeleid uit feiten en verhandelingen, mondeling of schriftelijk)

Als dat wel zo is, gebruikt u de grond zonder een tegen-vergoeding, om niet. In dat geval zou de eigenaar voor de toekomst wel een vergoeding kunnen vragen, en als die eigenaar een overheidsorgaan is, dient er onderliggend beleid over te zijn.

Gronden waardoor heen leidingwerk loopt ( welke nog noodzakelijk) zijn economische minder waard dan gronden die dat niet hebben. Op die manier kan een vierkante meter prijs minder zijn dan gebruikelijk.

Alle aspecten , verjaring, overeenkomst om niet, nieuwe vierkante meterprijs, moeten onderzocht worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen ,
De eerste bewoners hebben ( de hele straat) de grond blijkbaar rechtgetrokken , en daardoor grond van de gemeente erbij gesnoept. Wij waren daar niet van op de hoogte toen we 30 jaar geleden hier kwamen wonen. De gemeente kwam hiermee een paar jaar geleden. Maart 2012. Dus net voor de verjaring denk ik. ( net voor de verjaring). We moeten nu een symbolisch bedrag betalen van 1 euro per jaar, maar er zijn wel bepalingen opgesteld. Het waterschap claimt nu ook een stuk grond van de tuin...
Ben nu te weten gekomen dat de gemeente grond ter goede trouw in ons bezit is gekomen, en van het waterschap.
De heg die er toen stond, staat er nu nog , van voor 1983.
Ondertussen hebben we dus in 2012 wel een overeenkomst getekend, ten onrechte!!!!
Kunnen we dat van de gemeente nog terug draaien??
Hartelijk dank voor uw reactie.
Mvg


Verjaring kan eventueel nog een rol spelen met de zaak van het waterschap, is dat grond van het waterschap? Immers verjaring van lopende in bezit nemingen van voor regelen vanaf 1992 verjaring in 2012 . Luidde de gemeente wel voor die tijd de bel?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen ,
De eerste bewoners hebben ( de hele straat) de grond blijkbaar rechtgetrokken , en daardoor grond van de gemeente erbij gesnoept. Wij waren daar niet van op de hoogte toen we 30 jaar geleden hier kwamen wonen. De gemeente kwam hiermee een paar jaar geleden ( net voor de verjaring). We moeten nu een symbolisch bedrag betalen van 1 euro per jaar, maar er zijn wel bepalingen opgesteld. Het waterschap claimt nu ook een stuk grond van de tuin...
Bedankt voor uw reactie.
Mvg


U had daar objectief gezien van op de hoogte moeten zijn omdat u het kadaster wordt geacht te hebben geraadpleegd voor de koop. Ten aanzien van de gevallen van verjaring is er momenteel wat te doen over wat resteert nadat u zich erop heeft beroepen en ook verkregen: de overheidsinstantie zou u kunnen betrekking dan in een vordering uit ongerechtvaardigde verrijking. Dus u moet afwegen de kosten tegen de baten tegen de moeite en de stress, en tegen de hoeveelheid m2 grond u erbij krijgt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag