Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Mijn moeder heeft een beslissing gekregen voor een WGA-uitkering. Echter kan zij van dit bedrag niet rondkomen. Wij willen dus een bezwaar aantekenen.

Daarnaast is het zo dat haar (ex)-werkgever een bezwaarschrift aan heeft getekend tegen de beslissing van het UWV. Hierin wordt niet duidelijk aangegeven waarom. Hiertegen willen we ook bezwaar maken.

Wat adviseert u ons? Helaas hebben wij niet veel kennis van de wetten enz. van het UWV.
Is het wel mogelijk om een bezwaar aan te tekenen op een bezwaar van de (ex)-werkgever?

Met vriendelijke groet,
M.K

Ik weet niet precies de redenen om bezwaar aan te tekenen, maar ik kan dit wel namens u doen. U heeft 6 zes weken om na het besluit van het UWV in bezwaar te gaan. Ook uw werkgever kan tegen het besluit van het UWV in bezwaar gaan. Mocht u juridische bijstand willen, dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U moet binnen 06 weken bezwaar maken. Die termijn is fataal. U mag dan ook niet te laat zijn. Een briefje met 'ik ben het niet eens met deze beslissing' is echter al voldoende om de termijn te stuiten.

Wanneer de werkgever bezwaar maakt, dan kan uw moeder in de procedure meedoen (voegen als belanghebbende).

WGA-zaken zijn zeer complex. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd sociaal zekerheids advocaat. Deze zijn lid van de specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten

Beoordeel dit antwoord:

U kunt als u vreest dat u niet binnen de nog resterende bezwaartermijn uw gronden goed uiteen kunt zetten, pro-forma bezwaar indienen. Daarin neemt u een tweetal gronden op en verzoekt u het UWV het dossier toe te sturen en nog een (aanvullende) termijn te gunnen zodat u de rest van uw ingediende bezwaren nog kunt aanvullen.

Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag