Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Vanaf eind juli vorig jaar sta ik als ziek gemeld. Vanaf die tijd ben ik bezig met reïntegreren. In december kwam er onverwacht een operatie tussen waardoor ik weer volledig werd ziek gemeld. In december vragen ze altijd om een zelfevaluatie te doen. Dat heb ik gedaan. Tijdens mijn ziekte hebben ze me uitgenodigd voor een beoordelingsgesprek, maar ik ben niet gegaan omdat ik nog 100% ziek was. Afgelopen week ben ik op kantoor gaan praten over hoe dat de reïntegratie eruit zal komen te zien. Ze hebben ook de highlights van mijn beoordeling besproken. Ze hebben me een slechte beoordeling gegeven. Het systeem is afgesloten waardoor er niets meer aan veranderd kan worden. Ik ben het hier niet mee eens, voor mijn ziekte functioneerde ik prima. Mijn vraag is of ze überhaupt een beoordeling mogen geven over vorig jaar? Ze een slechte beoordeling mogen geven terwijl ik niet in staat was om feedback te geven?
Wat is mijn rechtspositie? Het is voor mij door het gesprek duidelijk geworden dat ze me liever kwijt dan rijk zijn. Ik denk dat ze op deze manier een dossier willen gaan opbouwen.

P.s. in 2015 ben ik er ook een paar maanden uitgeweest door een burn-out

Ik hoor het graag. Dank alvast.

Op zich is een beoordeling tijdens ziekte niet verboden, maar getuigt wel van slecht werkgeverschap. Bent u het niet eens met de beoordeling dan raad ik u aan dit schriftelijk te (laten) melden met het verzoek op te nemen in uw personeelsdossier.
Voor meer info of verdere hulp kunt y desgwenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag