Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ben ik verplicht om op een uitnodiging in te gaan om op gesprek te komen bij mijn leidinggevende of mag ik dit weigeren?(wel uitnodiging via brief gehad)
Het gesprek wordt gebruikt om mij te intimideren aangezien ik al een keer soortgelijk gesprek heb gehad en kritiek heb gegeven op de gang van zaken binnen mijn organisatie?.
De leidinggevende wil niet aangeven of het een functionerings gesprek is en wat de inhoudt van het gesprek is? alleen dat het om mijn rol in het binnen team gaat? een persoon van HRM zit er ook bij.
Altijd goed gefunctioneerd 17 jaar lang en nooit geen waarschuwing gehad.

U bent niet verplicht op het gesprek in te gaan. Het is wel aan te raden als u een dringende reden heeft om niet te gaan dit schriftelijk te melden aan uw werkgever voor de opbouw van uw personeelsdossier.
Voor meer info kunt u direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

U moet wel naar het gesprek toe gaan. U mag iemand meenemen (vertrouwenspersoon). We moet de werkgever voorafgaand aan het gesprek zeggen wat de status daarvan is (functioneringsgesprek?). Ook moet hij aangeven wat er besproken zal worden. U heeft daar recht op. dit is ook in de jurisprudentie beslist.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag