Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon in een 2 slaapkamer appartement en verhuur 1 kamer aan een meisje die niet staat ingeschreven bij mij. We hebben samen een contract opgesteld waarin staat dat de opzegtermijn voor beide partijen 2 maanden bedraagt, en de borg is gelijk aan één maand huur. Helaas verliep het samen wonen niet naar wens, en heb ik haar gevraagd een andere woning te zoeken. In eerste instantie leek mij dit voldoende, maar ik merkte dat zij mij niet serieus nam. Er volgde een discussie en treurig genoeg heb ik een aangetekende brief moeten sturen naar mijn eigen huis (om aan de voorwaarden van het contract te voldoen). Nu heeft zij deze maand haar borg in gezet als huur, wat naar mijn weten niet mag, en weigert ze de huur voor de volgende maand te betalen. Ze zegt mij volgende maand per dag te willen betalen. Ik ben het hier niet mee eens, maar weet niet wat ik kan doen om haar duidelijk te maken dat dit zo niet werkt. Ik weet niet wanneer zij er plotseling uit is en nadat ik het definitief heb gemaakt dat ze er uit moet, heb ik een hele andere kant van haar gezien dat ik zelfs bang ben dat ze mijn sleutels gewoon mee neemt of weg gooit. Wat zijn mijn rechten hier? Aangezien ze ook niet staat ingeschreven? Bij voorbaat dank.

Is dat al meer dan negen maanden aan haar verhuurd? Want in dat geval kan u niet zo maar opzeggen en moet u een grond noemen vermeld in artikel 7:274 lid 1 f ( u moet aannemelijk maken dat uw belangen bij beëindiging groter zijn dan die van huurder voor voortzetting. Met rechterlijke tussenkomst!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het huurcontract is 1 juni 2017 in gegaan. In december heb ik haar gevraagd iets anders te gaan zoeken met een waslijst aan redenen en in januari heb ik de aangetekende brief gestuurd. Dus dat is dan minder dan 9 maanden, als ik het goed uit reken. Bovendien weigert ze huur te betalen volgens het contract en heeft ze de borg ingezet, die daar niet voor bedoeld is. Verandert dit iets aan de situatie? Bij voorbaat dank.


Nee dat mag inderdaad niet, maar u kunt haar wel sommeren te vertrekken en de boel te ontruimen . Desnoods met behulp van de sterke arm. U heb feitelijk geen rechterlijke uitspraak nodig : er is sprake van hospita huur vandaar mijn opmerking over negen maanden. ( proeftijd)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag