Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


geachte meneer , mevrouw,
ik heb een bijstandsuitkering, zonder sollicitatieplicht Ik zou graag willen trouwen met een Algerijnse man, die momenteel in Duitsland verblijft, maar hij heeft een gedoogstatus en moet terug naar zijn land. Aangezien we alles er aan willen doen om samen te komen, willen we misschien trouwen in Duitsland, in de plaats waar hij verblijft. Dan gaat hij terug naar zijn land en moet ik hier in Nederland een mvv aanvragen .Mijn vraag welke gevolgen heeft dit voor mijn uitkering? Moet ik dit meteen melden in mijn Land of pas als hij een verblijfsvergunning of visum krijgt om naar Nederland te komen? En wat als ik alleen in ondertrouw status ben?
Hoop dat u mij kunt helpen.

met vriendelijke groet,
g

Uw uitkering zal mogelijk worden verlaagd bij het daadwerkelijk samenwonen. U dient wijzigingen vooraf door te geven wanneer deze bepalend zijn voor de hoogte van de uitkering en u daar weet van hebt. Als u in ondertrouw bent dan dient u dit tevens te melden bij de gemeente in het kader van uw inlichtingenplicht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor u reactie. Als ik het goed begrijp zou ik wel kunnen trouwen in Duitsland en dit doorgeven in Nederland. Als mijn partner dan terug moet naar Algerije hoeft hij niet voor mij te betalen, wel als hij hier bij mij in Nederland zou komen wonen? Heeft trouwen in Duitsland dan voor de rest geen gevolgen hier in Nederland?


Als u in Duitsland getrouwd bent dan wordt het huwelijk in Nederland erkend. Het heeft in beginsel geen verdere gevolgen. De gemeente zal per datum van de inschrijving van het huwelijk mogelijk uw uitkering gaan verlagen. Het doet er dan niet toe of uw partner terug moet naar Algerije.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag