Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik zit in Plangroep, in mijn laatste jaar gelukkig.

Mijn arbeidscontract bij mijn werkgever loopt binnenkort af, deze wordt niet verlengd. Nou heb ik nog een aantal vakantiedagen staan, bijna 4 weken, en mogelijk dat ik deze niet in z'n geheel kan opnemen voor het einde van mijn dienstverband.

Dat betekent dat dit tot een uitbetaling van mijn vakantiedagen zou komen bij de eindafrekening. Plangroep gaf heel duidelijk aan dat alle netto inkomsten boven het vrij te laten bedrag de schuldeisers toekomen. Zo ook het uit te betalen bedrag aan vakantie.

Mijn vraag is:
in hoeverre klopt dit?

Ik vind het een kromme situatie dat de schuldeisers niks krijgen en dat dat akkoord is als ik m'n vakantiedagen opneem. Maar dat ik op het moment van uitbetaling van diezelfde dagen, dit bedrag niet mag behouden.

Het laten uitbetalen van vakantiedagen wordt gezien als inkomen. Tot aan de beslagvrije voet mag geen beslag worden gelegd, maar op het inkomen daarboven wel. Dus als door het uitbetalen van vakantiedagen boven de beslagvrije voet wordt uitgekomen, mag op dit inkomen beslag gelegd worden. Het klopt wat Plangroep zegt.
Als u uw vakantiedagen opneemt, is dat geen inkomen. En kan er dus ook geen beslag opgelegd worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag