Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een evaluatiegesprek gehad 4 dagen voor het einde van mijn proeftijd waarin ik word verteld dat de proeftijd is voltooid en dat ik de vaste aanstelling heb.

Vervolgens wordt er een dag voor de werkelijke einddatum van de proeftijd alsnog het dienst verband beëindigd met de reden dat dit binnen de proeftijd is en daarvoor zonder reden dit alsnog gedaan kan worden.

Is dit correct? Kan ik na de toezegging van met succes voltooien van proeftijd alsnog onder diezelfde proeftijd direct uit mijn functie worden gezet zonder reden?

tijdens de proeftijd kunt u in principe, zonder opgave van redenen, ontslagen worden. Dit is anders wanneer u een toezegging ontvangen heeft. Daarmee is de proeftijd beëindigd. In dit geval loopt de arbeidsovereenkomst dan ook door.

U kunt tegen de werkgever zeggen dat de proeftijd tijdens het evaluatiegesprek geëindigd is en het contract dus doorloopt. Is de werkgever eerlijk, dan is daarmee het probleem opgelost. Het wordt pas moeilijk wanneer de werkgever/leidinggevende de toezegging ontkent. In dat geval moet u de toezegging bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het directe bewijs is in mijn email en agenda die in het bezit van het bedrijf is. Die zouden ze eventueel beschikbaar moeten stellen of uit de backups moeten halen.

Wat ikzelf heb is vermeldingen van het voltooien van de proefperiode tegen over vrienden in WhatsApp met de vermelding dat dit onder voorwaarden is.
Tevens heeft mijn vriendin ook bij de gesprekken met HR heeft gezeten waarin deze situatie meerdere malen tegen over ons is bevestigd.

Ook ben ik op de bewuste dag nog langs geweest bij mij oude werkgever om de hoek om dit te vertellen dat ik was geslaagd voor de proeftijd tegen over oud collega's en personeel op locatie.

Is dat genoeg? Moet het bedrijf eventueel mijn agenda en mail vrijgeven met betrekking hiertoe?


Of dit genoeg is hangt af van de exacte inhoud van het bepsrokene. U stelt ook, dat het einde proeftijd was 'onder voorwaarden'. Wat u heeft is in ieder geval voldoende om er mee verder te gaan. Neem dan ook zsm contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag