Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik huur volgens de leegstands wet voor een periode van 5 jaar. De verhuurder geeft aan dat ze het huis voor mij na slechts 1 jaar huur wil gaan verkopen. Wat zijn mijn rechten.

Op basis van de leegstandwet kan de verhuurder na 1 jaar de woning verkopen. Het huurcontract wordt dan beƫindigd. Verkoop is een legitieme reden om het contract te doen beƫindigen. Er geldt wel een opzegtermijn voor de verhuurder.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De huurder die op basis van een rechtsgeldig huurcontract Leegstandswet huurt, heeft maar weinig bescherming. Indien er geen termijn is opgenomen in de overeenkomst, kunt u u zelfs na zes maanden al worden geconfronteerd met een opzegging. Staat er wel een termijn dan moet u goed opletten op de volgende artikelen die verlenging regelen: meerdere malen heb ik meegemaakt dat er een afspraak was met huur bepaalde tijd , zeg een jaar waarna na ommekomst in het contract was geregeld dat er opnieuw zo een termijn van een jaar aanbrak. In dat specifieke geval begint opnieuw een jaar vaste termijn te lopen en kan tussentijds niet worden opgezegd. Dus kijk goed in het contract.

Staat dat er allemaal niet: dan hoeft de verhuurder niet eens een reden te noemen tot opzegging, zelfs niet de redenen waaronder hij een vergunning kreeg , ook niet als de woning niet verkocht gaat worden en men heeft bijvoorbeeld een andere huurder op het oog .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag