Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

In oktober heb ik mijzelf ziek gemeld omdat het mij allemaal teveel werd, die zelfde week is er door de huisarts een burn-out vastgesteld en ben hiervoor ook snel in therapie gegaan. Intussen veel oude en nieuwe wonden opengehaald, waardoor het op dit moment nog niet goed gaat met mijn gestelijk gestel. Vanaf januari, op advies van de bedrijfsarts, ben ik 2x in de week langsgegaan op de koffie. Vandaag kreeg ik van mijn directleidinggevende te horen dat er van mij verwacht dat ik vanaf maandag 3dagen 2uur kom werken, ik werd zo overrompeld dat ik er niet eens op kon reageren. Toen ik in de auto richting huis zat drong het eigenlijk allemaal pas echt tot mij door en heb ik de auto even aan de kant moeten zetten om op adem te komen.

Nu is mijn vraag; ben ik verplicht hieraan mee te werken, want dit gaat mij veel te snel, ben al de hele dag van slag. Ik heb niks ondertekend, dit hoefde ook niet. Als ik naar mijzelf kijk wil ik eerst een gesprek met de accountmanager en mijn direct leidinggevende. Ik voelde me tijdens dat gesprek, maar nogsteeds zo in het nauwe gedreven. Sowieso heb ik totaal geen begrip/steun gevoeld vanuit de werkgever, en dit gaat echt heel wat stappen te ver!

Ik hoop dat iemand mij hier met antwoorden kan helpen, hoe ik hier het beste op kan handelen! Alvast dankjewel

Heeft de bedrijfsarts geen reintegratieplan opgesteld? Daarin staat hoe het traject eruit ziet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is een plan van aanpak opgesteld in januari dat ik 2x in de week een uurtje op de koffie te komen, en dit uit te breiden met lichte werkzaamheden, en naar 2x 2uur. De bedrijfsarts heeft mij ook aangegeven dat als ik mij er goed bij voelde ik ook langer of vaker mocht gaan, dit geheel vrijblijvend. Maar op het moment dat ik het pand al binnenloop zegt elke vezel in mijn lijf al; wegwezen!

Het plan van aanpak is ook het enige wat ik heb ondertekend, de regeling waar werkgever gisteren mee aankwam werd gepresenteerd op een kladblaadje. Hier heb ik verder niks voor getekend.


Het plan van aanpak dient in samenspraak te worden opgesteld. Aangezien het plan van aanpak onderdeel wordt van de arbeidsovereenkomst dient de werkgever hier ook zorgvuldig mee om te gaan. De werknemer is wel verplicht om mee te werken aan het opstellen van het plan van aanpak en dient in te gaan op een redelijk voorstel van de werkgever.

Kortom, u bent verplicht om mee te werken aan het opstellen van het plan van aanpak en indien de werkgever komt met een redelijk voorstel, dan dient u hieraan mee te werken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hieruit begrijp ik dat ik aan het plan wat mij werd gepresenteerd niet hoef mee te werken, aangezien dit opgelegd word inplaats dat dit in samenspraak met mij is geweest?

Sinds vrijdag heb ik enorm veel stress en emoties ervaren hierdoor. Ik ben ook van plan mijzelf maandag ziek te melden hierdoor. Kan ik dit zomaar doen? Hierna wil ik direct de bedrijfsarts en huisarts bellen hierover.


Gebaseerd op jouw informatie (regeling op een kladblaadje) schat ik in dat je werkgever een voorstel heeft gedaan en is het aan jou om een tegenvoorstel te doen. Dat is dus de samenspraak. Het zal niet de bedoeling zijn dat je een kladblaadje tekent, maar zijn de werkzaamheden die je werkgever voorstelt redelijk, dan dien je daar wel mee akkoord te gaan.

Je hebt nu eenmaal de verplichting om mee te werken, ongeacht of je je morgen ziek meldt.

Ik begrijp uit jouw verhaal dat je het moeilijk vindt om hiermee om te gaan. Wellicht verstandig om iemand te hebben die voor jouw bemiddelt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag