Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex wil een niet-reeele bodemprijs en leveringstermijn van onze gezamenlijke koopwoning afdwingen bij de rechter.
Hoe kan ik mij hiertegen verdedigen?

Als uw ex een juridische procedure tegen u begint, dan kunt u natuurlijk in deze procedure uw verweer voeren en argumenten voor uw standpunten aan de rechter toelichten. U zult wel een advocaat moeten inschakelen als uw ex een zgn bodemprocedure gaat voeren. Probeert zij de verkoop via een kort geding te forceren, dan kunt u zelf zonder advocaat procederen.
Het is belangrijk dat u op voorhand uw stellingen kunt bewijzen, dus zorg er voor dat u als het tot procederen komt, u beschikt over een goede waardetaxatie van de woning. Een bodemprijs die 10% lager ligt dan een reƫle taxatie zal doorgaans niet acceptabel zijn.
U kunt als u steekhoudende argumenten heeft ook proberen de verkoop door de rechter voor bepaalde tijd te laten opschorten (bijv een jaar of gedurende de termijn dat inwonende kinderen nog minderjarig of schoolgaand zijn), maar u moet er wel rekening me houden dat u niet kunt verlangen dat de woning voor onbepaalde tijd onverdeeld blijft/niet wordt verkocht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie! Gaat u bij een bodemprijs uit van de woz waarde van 1-1-2018 of de taxatie van de makelaar die gemaakt is in oktober 2015?


Geen van beide. Een woz-waardering is niet geschikt om een reele verkoopprijs te bepalen en een waardering uit oktober 2015 is veel te oud. In een juridische procedure wordt een waardering verlangd die gemaakt is voor verkoop in het vrije economish verkeer (onderhandse verkoopwaarde) en welke recent is (niet ouder dan 3 maanden).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag