Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Verkopers van onze nieuwe woning hebben een gebrek aan de woning niet opgelost zoals overeengekomen in de koopakte. We zitten nu vlak voor de sleuteloverdracht en tijd om het probleem alsnog volgens de koopakte overeengekomen oplossing te repareren is er niet meer. We willen de woning wel kopen maar dus niet meer voor de in de koopakte vermelde prijs. Daarbij zijn we uitgegaan van een volledig herstelde woning zonder mankementen. Hoe pakken we dit het beste aan? En kunnen de huidige eigenaren zich ondanks deze harde afspraak in het koopcontract van een goede reparatie, beroepen op het feit dat de woning zonder problemen bewoonbaar is? Het betreft vooral een reparatie uit cosmetisch oogpunt... Hoe dan ook we hebben er bij aankoop duidelijk op gewezen en hier een ontbindende voorwaarde van laten maken.
Bij voorbaat dank voor uw reactie.

De verkopende partij heeft een herstelplicht voor het gebrek. Mocht de verkoper dat nalaten dan kunt u vermindering van de koopsom eisen en eventueel het gebrek laten maken door een derde en de kosten aan de verkoper toe berekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

moeilijk


Een en ander zal uiteraard op een coulante wijze kenbaar worden gemaakt aan de verkopende partij.

Beoordeel dit antwoord:

Ik meen dat de verplichting welke is opgenomen in de koopovereenkomst een schriftelijk gevolg moet hebben indien schending daarvan, neemt u nog eens de voorwaarden erbij die specifiek betrekking hebben op het niet of niet juist uitvoeren van een der verplichtingen uit het koopcontract.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag