Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn schutting is in januari door de enorme storm omgewaaid. Deze schutting is destijds geheel door mij bekostigd en op min eigen grond neergezet omdat de buren geen schutting wilden.
Nu krijg ik van de verzekering maar de helft van de rekening vergoed omdat ze ervanuit gaan dat de schutting deels van de buren is...
Ik moet aan hen bewijzen dat dit niet zo is....is dit geen omgekeerde wereld en vreemde gang van zaken?
Op mijn vraag “kom maar nameten dan zie je het zelf” antwoorden zij negatief, want dat zijn ze niet van plan.. Ook als de huren ondertekenen dat de schutting niet van hen is en op mijn grond staan krijg ik geen gelijk.
Mag dit allemaal?dit kost me zo flink veel geld en vind dit niet rechtvaardig.

Als u aangeeft waar de schutting staat middels een kadasteroverzicht (erfgrens) dan moet de verzekering gewoon volledig betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat klinkt inderdaad onrechtvaardig. Was de schutting van u beide? Zo ja, dan keert de verzekeraar bij schade de helft aan u en de buren uit. Is de schutting van u zelf dan heeft u recht op de volledige schadevergoeding. Omdat u de schutting nu volledig hebt bekostigd dient u dit zelf te verhalen op uw buren. Echter, de schutting staat thans op eigen grond en de buren zullen dan ook niet willen meebetalen daaraan.
Ik raad u aan een klacht in te laten dienen bij de verzekeraar. Mocht u hulp daarbij wensen dan kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als de verzekering haar standpunt handhaaft dan adviseer ik u om een klacht in te dienen bij het KIFID. Dat wil nog wel eens helpen

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag