Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb mijn woning verkocht (in een labiele situatie)  en moet over 5 weken bij de notaris tekenen voor de overdracht.

Ik heb enorme spijt van het verkopen van mijn huis omdat ik dakloos word als alleenstaande moeder met 3 kinderen. Ik ben letterlijk ingestort en op zoek naar een oplossing.

Wat kan ik doen om hieronderuit te komen?

Ik ben ten einde raad. Nog nooit zo wanhopig geweest.


Ik hoor graag of u mij meer kunt vertellen over de opties die ik jeb

Het is van belang in hoever stadium de 'koop' al is gevorderd. Is er al voorlopig getekend..? Is de garantiestelling al bij de bank overgemaakt..? Tevens geeft u aan dat u in een 'labiele situatie' uw woning heeft verkocht, dán is er geen echte wil geweest voor de verkoop.

Wilsovereenstemming ziet op de wederzijdse bereidheid van partijen om een bepaalde overeenkomst te sluiten. Het aanbod van de één, wordt aanvaard door de ander. In dat geval komt een overeenkomst tot stand. De op een rechtsgevolg gerichte wil moet zich wel door een verklaring hebben geopenbaard. Slechts in gedachte een aanbod accepteren leidt niet tot wilsovereenstemming.

Schort er iets aan de wilsovereenstemming, bijvoorbeeld omdat een partij is misleid, bedrogen of heeft gedwaald, dan is er geen rechtsgeldige overeenkomst tot stand gekomen. Wilsovereenstemming is één van de vereisten voor de totstandkoming van een overeenkomst, verwijzend naar art. 6: 217 BW.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag