Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onze hypotheekadviseur heeft ons verteld dat wij een bedrag x zouden kunnen lenen voor een nieuwe woning. Als we een tijdelijke loonsverhoging zouden meenemen zelfs 20k meer. Dit kantoor (2 adviseurs) heeft onze vorige hypotheek ook geregeld (explainzaak, drie jaar geleden).

Wij zijn gaan zoeken naar een woning. Koopovereenkomst gesloten en een aanvraag gedaag van x -/- 5000,-

Hypotheek werd afgewezen. Daarna x -/- 15.000 aangevraagd bij tweede aanbieder, ook afgewezen.
Nu x -/- 32.000,- aangevraagd, dat lijkt goed te gaan. Echter, nu moet er een enorm stuk eigen middelen in. Hierdoor is er geen geld meer voor verbouwen, opknappen en inrichten van huis en tuin.

Hebben wij in dezen rechten?

De hypotheekadviseur dient te voldoen aan zijn zorgplicht. Daar valt ook het doen van mededelingen onder en ook indien van toepassing berekeningen die gemaakt zijn voor het verkrijgen van de hypotheek. Indien er bepaalde toezeggingen zijn gedaan kunt u daar van uitgaan. Heeft u achteraf geen hypotheek/lening kunnen krijgen als gevolg van uitlatingen van de adviseur dan kan deze aansprakelijk gesteld worden. Of dit ook het geval is moet blijken uit de omstandigheden en feiten. Neemt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag