Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na een telefonisch gesprek op 24 januari op intake gesprek geweest bij een schoonheidsspecialiste ivm permanent make-up. Ik heb een visuele handicap. Aanbetaling gedaan van € 175,- Afspraak gemaakt voor 31 mei. Na een gesprek met een vriendin die dit ook daar had laten doen, heb ik me bedacht. Deze vriendin was niet tevreden en men hield zich niet aan de gemaakte afspraken. Het resultaat viel erg tegen. Ook zijn er dubieuze uitspraken gedaan, waardoor ik het niet vertrouw om deze behandeling daar te laten doen. Ik heb me bedacht spijt en heden, 19 februari, gebeld om de afspraak te annuleren en het geld terug te vragen.
Dit was volgens deze dame niet mogelijk en ik krijg het geld niet terug.
Mag dit zomaar?? Ik annuleer ruim op tijd en het gaat om toch wel veel geld. Voordat ik iets ga roepen wat niet klopt zou ik graag willen weten of dit geoorloofd is?!

In beginsel krijgt u uw aanbetaling niet zomaar terug, maar hangt het in dit geval af of er tijdig een andere afspraak bij een ander persoon kan worden gepland. Dat lijkt me wel het geval. Is er al kosten gemaakt door de schoonheidsspecialiste dan kan deze in rekening worden gebracht. Het moet dan wel gaan om redelijke kosten. Ik raad u aan schriftelijk een klachtenbrief te sturen en uw geld terug te vragen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vragensteller,

In aanvulling van voorgaand antwoord het volgende;

Een vonnis van de rechtbank te Assen heeft geoordeeld dat door de aanbetaling voor een dienst de door haar gedane aanbetaling als onverschuldigd betaald mag terugvorderen.

De artikelen 6:193a BW e.v. handelen over oneerlijke handelspraktijken. Indien aan de wettelijke definities wordt voldaan, staat vast dat sprake is van onrechtmatig handelen en heeft de consument recht op schadevergoeding. de door haar gedane aanbetaling van € 100,00 als onverschuldigd betaald mag terugvorderen. Zodoende kunt u de aanbetaling terug vorderen.

Mocht u nadere info wensen of een helpende hand in dezen dan mag u mij direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag