Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste mensen,
Mijn moeder heeft altzheimer en helaas al behoorlijk ver. Een paar jaar geleden heeft mijn moeder me nog kunnen machtigen voor bankzaken en ook medisch heeft ze getekend om op een bepaald moment niet meer gered te willen worden. Nu krijg ik uit het verzorghuis waar ze zit, de vraag of ik (of iemand andres) volledig gemachtig is, bewindvoerder is. Nee dus dat is er niet voor haar.
Mijn vragen :
Is dat nu echt nodig ? Ze heeft geen eigen huis of heel veel geld op de bank, ze is een simpele vrouw.
Is het verplicht ?
Zo ja, hoe ga ik dat regelen en zitten daar kosten aan verbond ?

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord,
Vriendelijke groet,
een liefhebbende dochter

In principe heeft uw moeder uw gemachtigd als zijnde executeur(testamentair) Zodat u door de erflater bij uiterste wilsbeschikking benoemde persoon bent aangewezen die belast is met de afwikkeling van de (eventuele)nalatenschap nĂ¡ overlijden.

Onder de taken van de executeur vallen het beheren van de goederen in de nalatenschap en het voldoen van de schulden van de nalatenschap. De executeur vertegenwoordigt de erfgenamen gedurende zijn beheerstaak. Voorts moet de executeur een boedelbeschrijving maken en is verantwoordelijk voor de terbeschikkingstelling van de goederen aan de erfgenamen, verwijzend art. 4: 127 BW.
Sinds 2003 spreekt de wet niet meer van de nog steeds bekende term executeur-testamentair maar van executeur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag