Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

In januari 2017 hebben wij een nieuwe woning gekocht die wij volledig hebben verbouwd.
Over de bestaande plavuizenvloer hebben wij een PVC vloer laten leggen.
De vloer is eerst geegaliseerd door het bedrijf en daarna gelegd.
De egaliseerder maakte een opmerking dat hij een bepaald deel bij de gevel niet de boel niet volledig kon egaliseren en dat de mensen die de vloer gingen leggen dit moesten oplossen.
Wij hebben hier niet verder bij stil gestaan omdat dit onze eerste PVC vloer is.
Na het egaliseren heb ik idd twee kuilen gezien, maar nadat de vloer gelegd was was dit niet zichtbaar.
Echter zijn er nu twee kuilen zichtbaar geworden en hebben wij contact opgenomen met het desbtreffende bedrijf.
Zij zijn wezen kijken en gaven aan dit nog niet eerder gezien te hebben en omdat de vloer die wij hebben niet meer in de collectie zit kwamen zij met het voorstel er een plint neer te leggen van 10cm diep.
Men wilde de kosten delen omdat zij aangeven dat de fout bij het bedrijf ligt die onze nieuwe pui geplaatst heft. Die geven op hun beurt weer aan dat dat onmogelijk is omdat de pui anders ook gebreken moet vertonen (lees klemmende deuren) en dat is niet het geval.
Uiteindelijk na heel wat heen en weer heeft het bedrijf gezegd dat zij de kosten voor hun rekening nemen, maar dat de fout absoluut niet bij hen ligt. Een kennis van ons was tijdens het leggen van de vloer bij ons in huis en die had gevraagd of dat wel goed kwam met die kuilen. Er werd aangegeven dat dat geen probleem was en dat ze dat met lijm zouden opvullen.
Dat hebben we aangegeven, maar dat werd als onzin bestempeld want dat doen hun mensen niet.
Nu was die kennis afgelopen weekend bij ons en wij gaven onze discussie aan en die liep gelijk naar een andere plek in onze huis en wees ons ook een kuil aan. Dit zit onder een kast dus was ons niet opgevallen.
De theorie van het bedrijf dat het aan de pui ligt is in onze ogen dus ongegrond omdat die andere plek langs een muur zit en de egaline lag niet goed is aangebracht.
Wat is nu redelijk wat we kunnen eisen?
Men geeft aan dat de vloer die nog wel via andere partijen te leveren is kleurverschil kan geven en dat de reparatie altijd zichtbaar blijft.
Hun optie voor een plint vinden wij niet mooi.
- Kunnen wij eisen dat de volledige vloer opnieuw geegaliseerd word en gelegd op hun kosten?
- Of alleen laten reparen wat volgens het bedrijf altijd zichtbaar blijft?
- Of moeten we een onafhanelijk bedrijf inschakelen die het werk beoordeeld en voor wie zijn die kosten dan?

Bij voorbaat dank voor de reactie.

In ieder geval dient de vloer zodanig gelegd zijn dat u geen hinder daarvan heeft, behoudens de gaten waar u van op de hoogte bent. Lukt dit niet dan kunt u de koop gedeeltelijk ontbinden en prijsvermindering vorderen. Voordat u hiertoe overgaat doet u er verstandig aan een onafhankelijk bedrijf in te schakelen die een bindend advies geeft waar partijen zich aan moeten houden. Bespreekt u wel van te voren wie de kosten daarvoor draagt.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag