Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

Afgelopen donderdag ben ik door mijn schoonvader het ziekenhuis ingeslagen met een dikke kettingslot. Ik ben daarbij meerdere keren op mijn hoofd geslagen waardoor er een stukje bot is losgeslagen en een diepe wond moest gehecht worden, en heb een dubbele beenbreuk. Mijn onderbeen is onder mijn knie gebroken, en mijn enkel is nog niet helemaal duidelijk vanwege de zwelling. Ik moet er waarschijnlijk wel aan geopereerd worden omdat de banden en pezen afgescheurd zijn. Mijn voet staat er dus scheef onder en was niet met gips in de goede positie te zetten. Verder heb ik over de rest van mijn lichaam pijnlijke plekken.

De mishandeling vond plaats in mijn eigen huis. Mijn zoontje van 7 jaar heeft alles zien gebeuren. Na dat ik in mekaar geslagen was hebben mijn schoonvader en schoonmoeder en mijn vriendin mijn zoontje uit zijn eigen huis ontvoerd en hebben ze hem meegenomen naar kennissen in Duitsland. Ze lieten mij voor dood achter in mijn huis. Direct na de mishandeling heeft mijn schoonvader het kettingslot aan mijn vriendin gegeven en heeft haar de opdracht gegeven het slot in de vijver te gooien.

(Dit heeft zij gedaan samen met mijn zoontje. Dit was echter niet bekend bij de politie of Veilig thuis Twente).

Ondertussen heeft de politie mijn schoonvader te pakken gekregen en gezegd dat hij zich moet melden op het politiebureau. Rond middernacht heeft mijn schoonvader zich daar gemeld. Hij is verhoord en heeft een paar dagen vast gezeten.

Veilig thuis Twente heeft zaterdag mijn zoontje terug gebracht.Ook vertelden ze dat mijn schoonvader vanavond in vrijheid werd gesteld.

Toen de mevrouw van Vtt even met mijn zoontje naar boven ging om te spelen op zijn kamer, zodat ik met de andere mevrouw wat dingen kon bespreken heeft mijn zoontje de mevrouw van Vtt verteld dat de ketting waar ik mee geslagen was in de vijver is gegooid. Dat was niet bekend bij de politie en Veilig thuis Twente en daarom heeft de mevrouw dit gemeld bij de politie en toen is besloten dat mijn schoonvader nog niet in vrijheid gesteld werd.

Maandag is de politie met een bootje en sterke magneten op zoek gegaan naar het wapen maar politie wil mij niet vertellen of ze het wapen hebben gevonden. Wel is mijn schoonvader maandag alsnog in vrijheid gesteld.

De politie heeft alleen maar oog voor de mishandeling en mijn schoonvader, maar vergeet dat er ook nog 2 medeplichtigen zijn in het hele verhaal. Die in mijn ogen net zoveel schuld hebben als mijn schoonvader. En dat er meer dan alleen de mishandeling aan de hand is. Ik mijn ogen is er ook sprake van ontvoering en huisvredebreuk. Nu mijn schoonvader is vrijgelaten en de medeplichtigen ook niet zijn verhoord kunnen zij nu van alles met elkaar overleggen en bedenken over bijvoorbeeld het wapen dat in de vijver is gegooid.

Maatschappelijk werk is ingeschakeld om mij te ondersteunen. Mijn vriendin wordt ondersteund door de reclassering. Maatschappelijk werk vroeg gisteren of mijn zoontje bij zijn moeder kon blijven als ik opgeroepen word door het ziekenhuis voor de operatie. Zij gaan dus volledig voorbij aan de rol van de moeder in deze zaak. Bijvoorbeeld dat ze medeplichtig is, het wapen in de vijver heeft gegooid, en niet te vergeten ook nog eens ziek is, psychische problemen heeft.

Nu is mijn vraag:

Is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen? Ik wil dat mijn zoontje veilig is, en onbezorgd op kan groeien. Ik wil dat mijn schoonvader uit de buurt blijft van mijn zoontje,
en mijn schoonmoeder ook. En ik wil dat mijn zoontje zijn moeder kan blijven zien, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. En dit aanhouden tot de rechtszaak is geweest en mijn vriendin zich heeft gemeld voor psychische of professionele hulp.

Kan ik deze eisen stellen als gezaghebbende ouder?

Ook wil ik graag meer betrokken worden in het gehele onderzoek, en de verklaringen lezen. Ik heb de indruk dat ze mij de schuld geven en dat een aantal dingen worden omgedraaid. Bijvoorbeeld dat ik ben begonnen, en dat er geen wapens zijn gebruikt. Maar goed, dit is niet op feiten gebaseerd, en juist deze verwarring is waarom ik meer betrokken wil worden.

Verder wil ik graag weten of ik de onkosten en schade kan verhalen op mijn belager of belagers.

U kunt ten alle tijden de schade verhalen op uw belagers. Dit kan door middel van het politie dossier en het proces verbaal. Middels de rechtbank kunt u een schadevergoeding eisen die de overheid gaat verhalen op de belagers, door het schadefonds geweldsmisdrijven.

Als het u schikt kan ik u hiermee een helpende hand toesteken gezien mijn ruime ervaring. U mag dan direct contact met mij opnemen. Alle toegezonden info wordt vertrouwelijk behandeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag