Vraag

Wat te doen als de vader het kind niet wil erkennen om geen alimentatie te hoeven te betalen.

Deel deze vraag

5 Reacties

2 Dat is ook niet nodig. Als de moeder zeker weet dat die man de biologische vader is dan kan de vrouw gewoon alimentatie vragen via de rechter. Want, de verwekker is ook alimentatieplichtig. Wilt u dit in gang zetten dan kunt u mij rechtstreeks mailen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor uw antwoord! Ik zal met de moeder contact opnemen en dit bespreken.
2 Als de vader echter alleen zaaddonor was, dan is alimentatie niet aan de orde. Van belang is dus, in hoeverre het kind op de natuurlijke wijze is verwekt. Als de vader ontkent dat hij de verwekker is, kan de biologische vaderschap worden aangetoond via een DNA test. Dit kan zelfs rechtsgeldig worden uitgevoerd zonder vrijwillige medewerking van de vader.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Reactie van de vraagsteller
Het kind is op natuurlijke wijze tijdens een kortstondige relatie verwekt. De moeder heeft het kind (inmiddels 11 jaar) alleen opgevoed en heeft tot nu toe van de vader af en toe wat geld gekregen. Nu betaalt de vader echter al geruime tijd niets meer en beweert nu dat hij de vader niet is. Omdat de moeder het financieel niet redt zonder bijdrage van de vader wil zij nu stappen ondernemen. Ik begrijp uit bovenstaande antwoorden dat erkenning niet persé nodig is, maar een DNA test, al of niet gedwongen, wel nodig kan zijn. Hoe kan de moeder dit het beste aanpakken?
4 De moeder zal via een advocaat een procedure moeten starten . In die procedure wordt gevraagd om alimentatie aan de verwekker. Ontkent hij de verwekker te zijn, dan kan de rechter beslissen dat DNA wordt afgenomen. U kunt mij vragen de moeder bij te staan . Ik ben daartoe in beginsel bereid. Men kan mij rechtstreeks mailen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm