Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo, weet iemand of dit mogelijk is:

Met mijn ex heb ik 3 kinderen.Elke 2 weken zijn de kinderen ook 1 weekend bij mij.De verhouding met mijn ex loopt heel stroef. Stel nu dat mij iets overkomt kan ik dan via een notaris iemand anders aanwijzen.bv. mijn vriendin of mijn moeder die de financieéen voor mijn kinderen regelt en zorgt dat hun erfenis goed terecht komt?
Bij voorbaat mijn dank

Goedemiddag, u kunt dit inderdaad regelen bij de notaris. U stelt als het ware een bewindvoerder aan voor uw kinderen. Die persoon zorgt er voor dat het geld dat uw kinderen erven ook daadwerkelijk bij hen terecht komt. Een ook dat er voor de kinderen gezorgd wordt. Dit kan een familielid, vriendin of een derde persoon zijn. U kiest die persoon uit. Ik wens u veel succes toe.

Beoordeel dit antwoord:

In principe bij gezamenlijk gezag is er ook gezamenlijke bewindvoering, ik vraag me dus af of de ex niet alsnog roet in het eten kan gooien als de ene ouder zijn verplichtingen even niet na kan komen. 1: 245 lid 4 BW.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Vandaar ook mijn vraag of ik dit kan laten beschrijven bij de notaris. Ik wil zelf een bewindvoerder aanstellen voor de kinderen, zodat mijn ex hier geen zeggenschap over heeft en niet aan het geld kan komen voor de kinderen. Hoezo kan mijn ex dan event, roet in het eten strooien als het bij de notaris vastgelegd is?


Beste, uw vraag ziet op de situatie nadat een van beide ouders overlijdt, u spreekt namelijk van een erfenis. U wilt regelen dat uw geld ook daadwerkelijke naar uw kinderen toe gaat.
Een (testamentair) bewindvoerder beheert de erfenis voor uw erfgenamen, uw kinderen.

Beoordeel dit antwoord:

Na uw overlijden is de vader de aangewezen bewindvoerder immers hij heeft dan eenhoofdig gezag. Slechts bij misbruik van deze positie kan er volgens mij iets gedaan worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag