Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn zoontje ging in 2016 van april tm november naar de kinderopvang. Hiervoor hadden wij met behulp van kinderopvang , kinderopvangtoeslag aangevraagd. Door verhuizing en vaak afwezigheid van mijn zoontje bij kinderopvang door gezondheidsredenen waren wij overeengekomen met de kinderopvang om ons zoontje uit de kinderopvang te halen. Nu moeten wij van de belastingdienst alsnog volledig bedrag terugbetalen van kinderopvangtoeslag over 2016. Terwijl mijn kind in de periode van april tm november gewoon naar de kinderopvang ging en wij maandelijks de volledige kosten hebben betaald. Meerdere malen een bezwaar ingediend maar helaas weet niet wat voor mensen daar bij de belastingdienst werken. Nu kan ik alleen voor herziening van aanvraag opteren. Ik vraag of dit nog enige nut heeft. Zelf ben ik de belastingdienst een beetje moe en wil dit nu graag uitbesteden, waarschijnlijk doe ik iets verkeerds. Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Er bestaat wel een overeenkomst van opvang alleen niet over de afgesproken termijnen: op welke grond wijst de dienst uw bezwaar af? Waarom gaat u niet in beroep bij de rechter?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Omdat wij niet tijdig hadden gereageerd op de vraag of ons kind nog gebruik maakte van de opvang. Wij hadden dit doorgegeven via site toeslagen.nl maar daar is iets misgegaan waardoor dit nooit verwerkt was bij de belastingdienst. Vervolgens door verhuizing is dit aan ons aandacht ontgaan.


Heeft u ook een boete gehad daarom?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja, ik heb ook een boete opgelegd gekregen waarover nu een bezwaar nog loopt. Ik heb hierover niks meer van vernomen. Dit is al ook een tijdje geleden zeker 3 a 4 maanden nu.


U zou wel iets kunnen veranderen aan de hoofdfeiten en daardoor zou de boete moeten verminderen evenredig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag