Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Als reservist werk ik parttime voor Defensie. Hiervoor krijg ik loon op de uren die ik maak. Er is een vast jaarprogramma, en het motto is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Ik kan dus niet zomaar niet komen opdagen.

Tevens zit ik in de WW. Pak en beet krijg ik p/m 700euro uitgekeerd.

Mijn vraag is hoe het UWV aankijkt tegen werkzaamheden van reservisten en of deze gekort worden op hun uitkering. Zien ze het als vrijwilligerswerk bv? Ik vind online hier geen eenduidig antwoord/wetgeving op. Ook hoor ik verhalen dat het UWV kijkt naar de laatste 26 weken (als reservist) voordat je in de WW kwam en dat het gemiddelde van deze gewerkte uren p/m niet gekort worden op je uitkering.

Iemand advies?
Bij voorbaat dank!

De rechtbank Almelo, sector bestuursrecht, heeft op 25 maart 2005 uitspraak gedaan in een zaak, waarin in geschil was of uren uit nevendienstverband als reservist verrekend dienen te worden bij de bepaling van de uitkering.

De rechtbank oordeelt dat de door het UWV gehanteerde handelwijze zich niet verdraagt met het verbod op willkeur door de werkzaamheden van reservesoldaat bij de Nationale Reserves de ene keer wel in aanmerking te nemen bij de WW-uitkering en de andere keer niet. De bestreden besluit wordt vernietigd wegens strijd met artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Uitspraak, Rechtbank Almelo, LJ-Nummer: AT2674, Zaaknr: 04 / 18 WW AW1 A

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Helaas ben ik niet zo thuis in rechtspraak. Als ik het goed begrijp is de beslissing dat UWV gebruik maakt van willekeur en daarom de 26weken regel van toepassing is? Gemiddelde nemen van afgelopen 26weken gemaakte uren bij Nationale Reserve, voor aanmelding WW, wat dan word vrijgesteld?


Inderdaad, dat heeft u goed bezien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag