Stel vraag

Particulier


Ik ben een alleenstaande vrouw van 62 jaar. In maart 2017 ben ik in mijn appartement ten val gekomen en heb daarbij mijn heup gebroken. Toen mijn dochter dat ontdekte en tot de conclusie kwam dat beide deuren op de knip zaten, heeft zij de politie gewaarschuwd. De politie heeft vervolgens mijn voordeur geforceerd om binnen te komen om zo het ambulance personeel in staat te stellen mij te behandelen en mee te nemen naar het ziekenhuis.

Ik heb de deur laten repareren via de VvE, zodat de eenheid bewaard bleef. Mijn verwachting was dat ik deze reparatie wel bij de opstalverzekering van de VvE zou kunnen indienen. Echter onlangs kreeg ik via de VvE het volgende bericht:

Betreft de opstalverzekering is dit een kopietje van de reactie die ik kreeg:
U vraagt of de schade aan de geforceerde deur onder de zorg of opstal verzekering valt. De zorgverzekering geeft dekking voor medische zaken, de deur valt hier niet onder. In principe valt de deur onder de opstal verzekering, die door de VVE is gesloten, alleen moet er ook gekeken naar de oorzaak van de schade. Binnen de voorwaarden (BE 16-01) worden de oorzaken opgenoemd, zoals daar is brand, inbraak, water en nog een aantal oorzaken. Het forceren van de deur, door de hulpverlening, valt daar helaas niet onder.

Wij kunnen u derhalve geen vergoeding voor de schade in het vooruitzicht stellen.

Persoonlijk vind ik het vreemd dat er wel vergoeding is bij inbraak door een inbreker en niet bij "inbraak" door de politie.

Kunt U mij hierbij van een advies voorzien.

Wat een vervelende situatie. De polisvoorwaarden zijn bepalend voor vergoeding van de schade. Moreel gezien heeft u een punt, maar de verzekeraar hanteert de voorwaarden en handelen daarnaar. Zo stelt de verzekeraar bij inbraak door een inbreker dat er braaksporen moeten zijn met het gestelde doel, namelijk diefstal. Bij inbraak door de politie ligt dit anders daar het doel het verlenen van hulp is. Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag