Stel vraag

Particulier


Ik ben door een fietsongeval(niet werk gerelateerd) in augustus 2015 in de WIA terechtgekomen. Mijn inmiddels ex-werkgever heeft een ongevallenverzekering afgesloten die zowel voor zakelijk als prive geldig is. Ik heb samen met deze verzekeringsmaatschappij de gehele afhandeling gedaan. Er wordt letselschade uitgekeerd en schade van mijn fiets (prive eigendom). Aangezien ik tijdens spoor 1 & 2 situatie in een conflict ben gekomen met deze werkgever gaat de werkgever het verzekerde bedrag niet aan mij uitkeren. De werkgever heeft de verzekering zelf afgesloten en mag zelf bepalen als hij de uitkering aan mij geeft.
Aangezien het om een groot bedrag gaat voor beide schades en het feit dat ik in de WIA zit vindt ik dat ik recht heb op deze uitkering. Welke rechten en plichten heb ik? Kan ik aanspraak maken op deze verzekering uitkering?

Letselschade is persoonsgericht en mag niet door de werkgever achtergehouden worden of worden verrekend. Of de werkgever moet deze uitkering belasten als zijnde loon.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt uw ex-werkgever schriftelijk melden dat u aanspraak wilt maken op de vergoeding van het opgelopen letsel voortkomende vanuit het ongeval. Dit is nog niet verjaard. Mocht de werkgever weigeren dan kunt u desgewenst direct contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag