Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn man woont niet meer bij mij en mijn kinderen sinds november vorig jaar. Afgesproken is dat ik alles van het huis betaal en dat doe ik netjes. Hij woont in een chalet op een camping op eigen initiatief. De woning heeft hij voor ons trouwen zelf gekocht, we zijn een half jaar erna getrouwd in gemeenschap van goederen. We hebben zelf een scheidingsconvenant opgesteld en ondertekend beide(dus niet bij een notaris) dat ik in het huis mag wonen zolang als ik wil en dat ik alles voor het huis en wat ermee te maken heeft zal betalen tot ik hier weg ga. (ik heb een eigen zaak pas een jaar en ik moet nog 2 jaar wachten tot ik een hypotheek kan krijgen en dus weg kan hier) Maar dit is in goed overleg zo geregeld. Nu is het geval dat hij nog ingeschreven staat hier en niet wil uitschrijven omdat hij dan anderen belast met hogere gemeente- en waterschapsbelastingen die dan met 1 persoon omhoog gaat. Ik vind dat prima, maar heb wel gezegd dat hij dan deze hier mee moet betalen aangezien ik niet vind kloppen dat ik dan die bedragen betaal voor hem. Ingeschreven staan hier prima, maar dan die dingen wel mee betalen. Nu is hij het er niet mee eens, maar wil ook niet uitschrijven. Tevens kan ik geen kindgebondenbudget aanvragen omdat hij hier nog ingeschreven staat. Dat scheelt mij 400 euro per maand heb ik gezien. Ik vind dat toch wel erg veel geld. Wat zijn mijn rechten hierin en zijn plichten? Want ik vind het allemaal prima, maar dit gaat mij wel heel erg veel geld schelen want ik met 3 kinderen ook erg goed kan gebruiken. Hij betaald geen alimentatie, aangezien we een gedeelte van de hypotheek als starterslening hebben en dat 197 euro per maand is, betaald hij dat (gaat om een of andere vreemde reden van zijn priverekening af) en zien we dat onderling afgesproken als alimentatie. Als ik uit het huis ben, dan hebben we afgesproken van 200 euro alimentatie. (dit alles staat ook in het scheidingsconvenant) We willen ZSM gaan scheiden, daar zijn we mee bezig om alles bij elkaar te zoeken. Maar ik zit hier even mee.

U kunt een adresonderzoek laten instellen door de gemeente waar u verblijft. Komt hieruit naar voren dat uw ex man daar niet verblijft dan wordt hij automatisch uitgeschreven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij zegt hierop dat hij zich niet MAG uitschrijven omdat het huis en hypotheek ook op zijn naam (nog) staat. Ik geloof dit niet zo?


Uitschrijving heeft niets te maken met de hypotheek de hypotheek is persoonsgericht, uw ex man moet alleen een ander 'verblijf/woonadres' doorgeven meer niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag