Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik woon in landelijk gebied met een buurman die paarden houdt, voor zover ik weet is het een handelaar.

Deze heeft zonder aankondiging een stenen muur op de erfgrens gebouwd. Dit is onderdeel van een bak van 10 bij 5 meter met een hoogte van ongeveer 2 meter.
Hij slaat in deze bak paardenmest op.

Nu blijkt, dat dit stank overlast veroorzaakt en erger nog, mijn huis, dat te koop staat, is volgens de makelaar onverkoopbaar geworden.

Derhalve verzoek ik U mij advies te geven wat mijn rechten zijn.

De regels voor gebruik en bouwen zijn vastgelegd in het bestemmingsplan of beheersverordening. U kunt de gebruik en bouwregels van de gronden nazien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een volgende vraag is of voor het bouwen een vergunning vereist is of dat sprake is van vergunningsvrij bouwen. U zou de vergunningcheck kunnen doorlopen https://www.omgevingsloket.nl/Particulier/particulier/home/checken?init=true&clear-case=true

Mestopslag bij bedrijven (lees inrichtingen) is gebonden aan regels. De vraag is of sprake is van een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer. Wellicht dat u via de volgende link deze vraag kunt beantwoorden. https://www.infomil.nl/onderwerpen/integrale/activiteitenbesluit/begrip-inrichting/

Indien sprake is van overtreding van wettelijke bepalingen kan u een verzoek om handhaving bij uw gemeente indienen. Ik geef u in overweging in overleg te trachten met uw buurman tot een oplossing te komen.

Mocht u nadere informatie willen vernemen kunt u per mail of telefoon contact op nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ga hiermee aan de slag; dank voor het uitgebreide antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag