Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


We willen een bestaand huis kopen maar nu heb ik gezien dat een deel van het perceel (een groot deel van de huidige tuin) in het bestemmingsplan aangemerkt is als zijnde "bedrijf".
Kan dit een probleem worden? Mag dat stuk grond wel als tuin gebruikt worden? Kan het problemen opleveren bij het aanvragen van een hypotheek? Is de bestemming eventueel makkelijk te wijzigen? Dit zijn zomaar een paar vragen die bij ons opkomen. Misschien zijn er nog meer zaken waar we rekening mee moeten houden. We horen het graag.

Dat de woning planologisch een beperkter tuin heeft zal van invloed zijn op de marktwaarde. Wat vervolgens invloed kan hebben op het te verkrijgen hypotheekbedrag.

Op welke wijze de gronden planologisch gebruikt kunnen worden kunt u na (laten) zien in het geldende bestemmingsplan (of andere geldend ruimtelijk plan). Deze plannen zijn (veelal) vermeld op de site www.ruimtelijleplannen.nl. Of de bedrijfsbestemming herzien of daarvan afgeweken kan worden is niet op voorhand aan te geven. Zo zou een (grotere) woonbestemming belemmerend kunnen zijn voor een nabij gelegen bedrijf.

Daarbij zullen de vergunningsvrije mogelijkheden voor de gronden met een bedrijfsbestemming bepert(er) zijn voor u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag