Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


kan een woonhuis zonder meer gebruikt worden als een huis voor begeleid wonen

Als het bestemmingsplan van de woning dat toelaat kunt u dit aanvragen bij de gemeente. U moet dan een omgevingsvergunning aanvragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

kan ik bezwaar maken? Ik wil niet mijn eigen huis inzetten. Ik heb begrepen dat een mogelijke koper van het huis van mijn buren dat wil doen


Uiteraard, kunt u bezwaar maken. Met name als u bang bent voor onrechtmatige hinder. De vergunning verlening wordt bekendgemaakt bij de 'officiele bekendmakingen' van de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Of begeleid wonen is toegestaan is bepaald in het geldende bestemmingsplan (of andere geldend ruimtelijk plan). Dat kunt u na zien op de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het perceel zal waarschijnlijk een woonbestemming hebben. Daarmee zal wonen of te wel de huisvesting van een huishouden, zijn toegestaan. Of begeleid wonen daaronder valt is (mede) afhankelijk van het ruimtelijk uitstraling van dat gebruik. Daarover is rechtspraak waaruit blijkt dat bepaalde wijzen van begeleid wonen gezien wordt als het voeren van een huishouding of te wel wonen.

Indien het begeleid wonen niet is toegestaan kunt u een verzoek om handhaving indiend. Indien voor gebruik een afwijking, wijziging of herziening van het bestemmingsplan wordt vergund resp toegestaan kunt u daartegen in verweer gaan. (Voorbereidende) Besluiten worden bekend gemaakt. Zie de bekendmakingen van uw gemeente wekelijks na en reageer tijdig.

Verlengt u meer informatie of ondersteuning, neem gerust contact op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag