Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Betreft een voormalige agrarische locatie met bedrijf en bedrijfswoning in buitengebied. Deze locatie was voorheen volledig in bezit van één eigenaar. In 2010 heeft de gemeente enkel het bedrijf aangekocht. Later elf procedure doorlopen waarbij de bedrijfswoning, de bestemming wonen heeft gekregen. Daarna op basis van deze bestemming splitsing (op basis van cultuur historisch karakter) toegepast en 2e woning gerealiseerd in 2015.

Concreet mijn vraag: Mag de gemeente nu, via wijziging in nieuw bestemmingsplan, de voormalige agrarische bedrijfsbestemming omzetten naar bedrijfsbestemming? Bedrijf staat sinds 2014 leeg en vergunning is ingetrokken.
Ofwel, mag je één (agrarisch) bedrijf met bedrijfswoning, splitsen in bestemming wonen en apart een bestemming bedrijf?

Bij voorbaat dank.

Bij een vaststelling van een (nieuw) bestemmingsplan dient sprake te zijn van een goede ruimtelijke ordening. Onderdeel daarvan is dat voldoende afstand tussen bedrijvigheid en wonen in betracht wordt gehouden. Daarnaast zal een (nieuw) bedrijf (inrichting) moeten voldoen aan de geldende milieuregels. Of daarvan in dit geval sprake is, is zover (dossier) onderzoek niet zondermeer aan te geven.

Een herziening van het bestemmingsplan wordt voorbereid volgens de uitgebreide voorbereiding procedure. Dat houdt in dat u een zienswijze tegen het ontwerp en vervolgens beroep tegen de vaststelling, kan indienen. Dat wordt bekend gemaakt bij de gemeentelijke bekendmakingen. Reageer tijdig!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag