Stel vraag

Particulier


Vraag: ik heb in 2010 een conservatoir beslag op ons huis gekregen. We leven samenwonend dus mijn partner is 50% eigenaar. In 2014 ofzo is er uitspraak geweest en mijn ontslag was terecht. De vordering kon uiteraard nog worden betwist. Werkgever vroeg alle rechtszaken te staken om zo tot een regeling te komen. Natuurlijk hebben bedrijven het te druk en is de afhandeling van mijn casus niet een prio. Maar elke stel ik wat voor om samen te zitten. Ze vragen inzage in mijn financien. Die geef ik dan... dan vragen ze een voorstel. die geef ik dan.. en dan zit er tussen die momenta soms maanden.. en als ik zelf nu niet bel ben ik zo weer een jaar verder. Het beslag heeft ook geen gewin voor hun omdat het erg duur en lastig is om dit te executeren omdat het ook van mijn vrouw is en het onder water staat. Nu is de vraag... hoe lang kan dit voortduren? Ze hebben totaal geen haast en eigenljk hier geen zin in.. Maar ik kan mijn huis niet (helaas met verlies)verkopen omdat ik en mijn partner uit elkaar zijn. Hoe nu verder?

Wanneer het beslag moet worden opgeheven, zijn er enkele mogelijkheden die u heeft. Dit zijn, onder meer:
- U stelt zekerheid;
- U start een kort geding. Door het starten van een kort geding kan U de rechter vragen om het conservatoir beslag op te heffen. Dit zal de rechter doen indien na summier onderzoek blijkt dat het ingeroepen recht ondeugdelijk is, dat het beslag onnodig is gelegd of dat er zekerheden zijn gesteld.

Het opheffen van het conservatoir beslag blijkt in veel gevallen een mogelijkheid te zijn. Dat kan zijn omdat U zekerheid heeft gesteld, maar kan ook gebeuren omdat het beslag onterecht of onnodig is gelegd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag