Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste rechtswinkel,

Met mijn ex heb ik de afspraak gemaakt via wats app, dat ik de scooter zou overkopen voor €250. De scooter hebben we toentertijd overgekocht van mijn vader.

Nu beschuldigd mijn ex mij van diefstal van geld uit de spaarpotten van zijn kinderen. Hij beweert dat het om een bedrag gaat van €75.

Hij kan niet bewijzen dat ik dat gedaan heb en andersom ook niet. Wel wil hij nu die €75 terug van mij waardoor de scooter nu €325 kost volgens hem.

Ik heb hem hierover een bericht gestuurd dat ik hiermee niet akkoord ga, omdat ik zeker niet de spaarpotten heb leeggehaald.

Hij heeft nu bij de rdw en zijn verzekering de scooter laten schorsen zodat ik er niet meer op kan rijden. Dit was voor mij het enige vervoermiddel.

Is dit terecht? Kan ik hier iets mee? De scooter heeft voor mij emotionele waarde omdat hij van mijn vader is geweest.

Ik hoop spoedig op een antwoord.

M.v.g

Via een 'whatsup' bericht bent u iets overeengekomen, zoals een mondelinge overeenkomst. Een mondelinge overeenkomst is een overeenkomst die niet op papier is gesteld. Een overeenkomst die wel op papier is gesteld wordt ook wel contract genoemd. Een mondelinge overeenkomst heeft dezelfde bindingskracht als een schriftelijke overeenkomst. De bewijskracht van een mondelinge overeenkomst is uiteraard wel minder. Er is immers geen schriftelijk bewijsstuk, in uw geval wél.
Voor de meeste overeenkomsten is niet vereist dat deze schriftelijk wordt aangegaan. Zodra een (mondeling) gedaan aanbod mondeling wordt geaccepteerd is er een rechtsgeldige overeenkomst tot stand gekomen. In uitzonderingsgevallen is dit niet zo. Bijvoorbeeld bij de koopovereenkomst van een woonhuis. De koopovereenkomst komt pas rechtsgeldig tot stand als er de koop schriftelijk is overeengekomen. Dit alles blijkens wetsartikel 6:217 BW.

Doordat uw ex man nu bij de RDW de scooter heeft geschorst komt hij niet na wat jullie beiden zijn overeengekomen, waardoor u schade lijdt en deze kan u verhalen op uw ex man. Mocht uw ex man er zeker van zijn dat u 'gelden ' gestolen zou hebben dan is zijn plicht om daarvan melding te maken bij de politie, uiteraard met bewijslast.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag