Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemiddag,

in januari jl. is een bestelbus langs mijn stilstaande auto op een parkeerplaats geschuurd. Na het bekijken van de schade hebben wij een schade formulier ingevuld. Omdat wij niet een all riks verzekering hebben doet de verzekering niks voor ons en werd ons aangeraden om de tegenpartij hiervoor aansprakelijk te stellen. Dit is ondertussen gedaan. Omdat er vanuit de verzekering van de tegenpartij geen gehoor werd gegeven over verdere stappen hebben wij herhaaldelijk gemald en gebeld. Nu hebben ze ons per ongeluk een mail doorgestuurd van diegene die de schade heeft gemaakt en daarin stond dat diegene twijfelt of hij de schade wel heeft gemaakt. Nu is mijn vraag wat kunnen wij hier aan doen? Kunnen wij een brief sturen waarin wij aangeven dat wij binnen 2 weken de schade vergoed willen hebben? aangezien onze verzekering ons niet kan helpen ben ik een radeloos.

Wat vervelend. Nu de veroorzaker van de schade twijfelt of hij de schade wel heeft aangericht, dient u met goede bewijzen te komen (getuigen, oproep social media, etc.) om de schuld aan te tonen. U kunt altijd een brief sturen naar de verzekeraar maar deze zal de schade namens verzekerde betwisten.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Nu dat de veroorzaker éérst een schadeformulier heeft ingevuld is dit een schuldbekentenis. Als hij nu terugtrekt zal hij daarvoor bewijs moeten leveren (omgekeerde bewijslast). U zult de aansprakelijkstelling moeten doorzetten naar een gerechtelijke procedure.

U zou ook de schade bij het 'Waarborgfonds' in kaart laten zetten.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt niet terecht bij het Waarborgfonds zoals de heer Groenewegen stelt, omdat er daar sprake moet zijn van een onbekende schadeveroorzaker. Dit is blijkens uw toelichting niet het geval.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag