Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben aan het uitzoeken wanneer mijn werkgever te laat is het met uitbetalen van mijn loon. Wij hebben geen bijzondere afspraken in het contract staan.

Even januari als voorbeeld. Als ik heel januari heb gewerkt. Moet ik mijn loon van januari dan uiterlijk 3 februari krijgen of uiterlijk 3 maart krijgen?

Ik heb onderzoek op internet gedaan, en het wetboek er op nageslagen maar ik heb het idee dat hier verschillende interpretaties op die wet circuleren, dit zou toch niet zo moeten zijn?

Art. 7:625 BW is volgens mij heel helder. In uw voorbeeld moet het loon uiterlijk 03 februari 2018 voldaan zijn. Wanneer er een CAO van toepassing is, dan is het vaak (nog) eerder.

Wanneer de werkgever te laat is met het betalen van het loon kunt u aanspraak maken op de wettelijke verhoging (art. 7:625 BW) en de wettelijke rente (art. 6:119 BW). U kunt dit opeisen per e-mail of per brief (bewaar dan wel kopie). Betaalt de werkgever dan nog niet, dan adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Ik heb art. 7:625 ook zo gelezen. Echter zie ik ook interpretaties van deze wet die zeggen dat de werkgever een maand lang heeft om uit te betalen. Dus dat het loon verschuldigd over jan. uiterlijk 3 mrt. op onze rekening moet staan.

Heeft u toevallig zaken behandeld waarin dit van toepassing is geweest? Wij zitten namelijk met een loonvordering, waarop ook een tweede brief naar de werkgever is gestuurd. We willen misschien overgaan tot aanvragen faillissement. Alleen nu komen we dus bij dit vraagstuk terecht omdat de werkgever onder druk van onze vorderingen wel het achterstallig loon van jan. betaald heeft (zonder wettelijke verhogingen helaas) Maar nog niet het (achterstallig) loon van feb.

Nu zijn wij gaan twijfelen of we wel verdere stappen kunnen ondernemen op basis van het nog niet uitbetaalde loon van Feb. (indienen faillissement verzoek). In geval van uw en mijn interpretatie is het loon van feb. Nu 6 dagen te laat. In geval van de andere interpretatie heeft onze werkgever nog tot 3 apr. Om te betalen.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn vraag. Mocht deze te uitgebreid zijn om via deze weg te beantwoorden heb ik daar alle begrip voor.


Op internet staat veel zin, maar ook veel onzin. Mijn uitleg wordt al minstens 30 jaar door de rechters zo uitgelegd. Er kan dan ook weinig discussie over bestaan.

Voor verdere advisering kunt u contact opnemen met mijn kantoor (tegen betaling) of mijn advies uit de vorige reactie opvolgen. Uiteraard mag u het ook zelf doen, maar bedenk dan wel: If you think it`s expensive to hire a professional, wait until you hire an amateur, oftewel goedkoop is vaak duurkoop.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

super blij met antwoord!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag