Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een jaar geleden wilde ik 2 poezen laten steriliseren. Op zaterdagochtend gebracht, na 2 uur telefoontje van dierenarts dat hij bij 1 poes geen baarmoeder kon vinden. dus weer dichtgemaakt, tevens had hij de vraag of de andere poes ook nog geholpen moest worden, beetje rare vraag voor een dierenarts als je ze brengt voor een steriliatie. Dus ik zei ja, vertrouwende op de dierenarts. dat is dus helemaal misgelopen en ben uiteindelijk in een spoedkliniek terecht gekomen met mijn poes. daar heeft ze anderhalve week gevochten voor haar leven en ze heeft het gered. dat ik deze vraag zo laat stel, is dat ik toen in een hele lastige situatie zat omdat mijn moeder er slecht aan toe was en uiteindelijk is overleden. kan ik deze dierenarts nog aansprakelijk stellen voor de hoge kosten die ik heb moeten maken

Gecondoleerd met uw moeder.
Als u schade heeft geleden als gevolg van de onzorgvuldige behandeling die ook nog eens aan de dierenarts kan worden toegerekend, dan kunt u hem aansprakelijk stellen. U dient dan wel voldoende bewijzen hebben en aantoonbare schade.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ja heb verschillende mails van deze dierenarts, waarin hij aangeeft dat het niet helemaal zo verlopen is, zoals het de bedoeling was en een sms wat eigenlijk voor een andere dierenarts bedoeld was omdat hij zelf niet meer wist.
Ook de kliniek heeft aangegeven dat het niet klopte en ook de dierenarts waar ik nu bij ben.
Heb er een hele angstige kat aan overgehouden.
Wat raad u mij nu aan om verder te doen?


Met de bewijzen die u heeft raad ik u aan de dierenarts aansprakelijk te laten stellen. Als deze ook aansprakelijk wordt bevonden voor de beroepsfout dan kunt u eventuele gemaakte kosten claimen. Ook de gemaakte juridische kosten, zodat het u niets kost. Dit dient u wel aantoonbaar te maken. Helaas wordt emotionele schade doorgaans niet vergoed.
Wilt u hulp bij de aansprakelijkheidsstelling dan kan ik u daarin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag