Stel vraag

Particulier


Ik ga scheiden. Nu is er een wet voor rechtsbijstandsverzekering onder een bepaald inkomen. Als je hiervoor in aanmerking komt moet je een inkomen hebben onder de 24.000 euro. Nu is dit in mijn geval van toepassing maar volgens mijn mediator kom ik hiervoor niet in aanmerking omdat ik met de inboedel en spaarreking die verdeeld word ongeveer op 16000 euro uit ga komen. Klopt dit. Graag wil ik hier advies over hebben. Het scheeld mij een hooo geld.

Mijn 2e vraag is: mijn man moet mij partneralimentatie gaan betalen en ook een bedrag voor de kinderen. Nu wilt hij een bedrag van de partneralimentatie verschuiven naar de kinderallimentatie omdat dit voor hem financieel beter uitkomst, maar partneralimentatie ontvang ik 12 jaar en voor mijn kinderen hooguit nog 5 jaar. Hij zegt dat je dit bedrag over een aantal jaar weer kunt veranderen. Ik ben bang dat ik er dan geen aanspraak meer op kan maken. Kunnen jullie mij hier ook een advies van geven.

Goedenavond. De financiƫn zien op de resultaatsbeoordeling van de Raad voor Rechtsbijstand. Als u aan gelden meer dan de helft van het heffingsvrij vermogen ontvangt, dan wordt de gefinancierde rechtsbijstand ingetrokken, omdat u dan eigenlijk gelden hebt om zelf de kosten te dragen. Zelf kijk ik altijd naar de concrete gelden die u ontvangt en naar bijvoorbeeld een overwaarde van de woning, dus niet naar de waarde van de inboedel (tenzij u daarvoor een bedrag van uw ex ontvangt). Voor meer informatie kunt u het beste op de website van de Raad voor Rechtsbijstand kijken of met hen contact opnemen.
Wat betreft de alimentatie is het mijn advies zou zijn om alles goed vast te leggen (dus ook een mogelijke afwijking van hetgeen de mediator heeft berekend) en goed te laten berekenen Partneralimentatie heeft fiscale gevolgen, maar ook bijvoorbeeld voor uw toeslagen. Houd er wel rekening mee dat de kinderalimentatie nadat de kinderen 18 jaar zijn geworden naar de kinderen zelf gaat. Verder moet u ermee rekening houden dat partneralimentatie kan komen te vervallen als u gaat samenwonen. Al met al is het aan u om te kijken wat u graag wilt en aan de mediator om de voors en tegens uiteen te zetten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag