Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Sinds 2016 heeft mijn vader via mijn zus een budgetbeheerder. Deze heeft echter nog nooit, ondanks meerdere verzoeken overzichten van de betalingen en betalingsregelingen overlegd.

In augustus 2017 heeft hij mij via mijn zus gevraagd mijn vader geld te lenen omdat heel veel achterstand was met betalen van crediteuren. Omdat er veel rare dingen gebeurde en mijn zus ineens geen boodschappen meer kwam brengen waarvoor zij speciaal leefgeld pas mocht gebruiken waarop elke week 70 euro werd gestort heeft mijn vader zijn dochter hierop aangesproken. Toen hierop geen reactie volgde heeft al zijn passen geblokkeerd en nieuwe aangevraagd. De pad van de hoofdrekenen was in handen van de beheerder. Toen de nieuwe passen waren ontvangen bleek dat zijn dochter al het leefgeld had opgenomen 90 euro zonder hiermee boodschappen te doen en van het geld dat ik mijn vader had geleend een groot gedeelte aan mijn zus is overgemaakt ipv aan openstaande rekeningen.

Volgens de politie is dit normaal en kan geen aangifte gedaan worden van diefstal cq verduistering van de 90 euro en ook niet van oplichting cq misleiding door de beheerder. Is dit juist?

Ja, strafrechtelijk is dit een moeilijke zaak, immers er was een machtiging.

Civielrechtelijk is een ander verhaal. Er zijn gelden aangewend waarvoor het niet was bedoeld. Dat geld moet worden terugbetaald.

Ik adviseer u om onderzoek te doen naar de financiƫle handel en wandel van uw zus en haar aansprakelijk te stellen.

Ook kan uw vader haar sommeren om rekening en verantwoording af te leggen. Indien u hulp nodig heeft ben ik beschikbaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag