Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij verblijven voor langere periode (meer dan 8 maanden) in het buitenland. Niet voor werk maar voor vakantie. In deze periode willen wij onze koopwoning verhuren voor 1 jaar. Wij willen ons niet laten uitschrijven omdat we over 1 jaar terug komen naar NL. Wat is in deze wijsheid.

Huurder die toeslagbelangen heeft zal hier niet blij van worden ( vanwege de optelling van inkomens) maar er blijven voldoende kandidaten over. Officieel mag het niet omdat u langer dan 8 maanden het land uitgaat wordt u geacht geƫmigreerd te zijn. Ik raad u dan ook aan uw officiƫle afwezigheid te beperken tot die 8 maanden en een huurder te zoeken via een expat bureau.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor de reactie. Kan ik het gezin inschrijven op mijn adres terwijl ik daar ook ingeschreven sta? Het gezin huurt de woning.


In samenspraak kan dat ( soms gaat het kosten bijvoorbeeld kindgebonden budget en zorgtoeslagen) dit kunnen partijen toch over en weer verrekenen. Een probleem zou dan nog kunnen opkomen en dat is het aantal toegestane huishoudens per adres dat uw gemeente in een bestemmingsplan heeft gemaximeerd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag