Stel vraag

Particulier


Mijn vraag luid als volg.
Ik heb binnen kort een Rechtszitting.
Tegen mijn ouders nog wel.

Ik woon nu al weer twee jaar op me oude slaap kamer. maar het gaat niet zo soepeltje,s met die oudje,s.

Maar de vraag is .klopt het dat wat mijn advocaat vertelde. dat de advocaat van mijn ouders niet hun mag bij staan omdat dat kantoor mijn al eens eerder mij hebben geholpen.

Dus dat hij zich moet terug trekken.
Is dat juist..?

De advocaat moet te allen tijde bedacht zijn op de situatie dat hij ten opzichte van zijn cliënt niet meer de vrijheid en de onafhankelijkheid bezit om deugdelijk te adviseren en te representeren, waarbij ook de indruk die bij derden wordt gewekt een rol kan spelen.

Een belangenverstrengeling, door financiële of persoonlijke relaties, kan de gewenste onafhankelijkheid in gevaar brengen, en kan maken dat de advocaat mede tot partij wordt. Gedacht kan worden aan het bekleden van bestuursfuncties bij een cliënt, aan persoonlijke belangen bij het al dan niet slagen van een onderneming, en aan nauwe persoonlijke of familiebanden met een cliënt. De omstandigheden van het geval zullen daarbij doorslaggevend zijn. Aldus de 'Gedragsregels voor de advocatuur'.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goeie dag mijnheer.

Uhh thanks voor het reageren op mijn vraag.
Ik heb ook een andere mededeling gekregen van een Advocaat die ik zelf heb gevrtaagt of hij dat wou gaan uitzoeken. ik heb twee advocaten. STRAF en ChIviel. Hij vertelde me dat ik het DEKEN moet gaan bellen en aan hun uitleggen hoe ik daar over denk.


Met de toegezonden informatie kunt u dit aan de deken voorleggen en vragen om nader advies.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag