Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond,

Op dit moment ben ik werkzaam bij bedrijf X, actief in de bouwsector. Het bedrijf bestaat uit 2 aparte aandeelhouders/bv's. Een is Bedrijf X regio Zuid B.V en de andere Bedrijf X regio West B.V. Beiden hebben ze diverse vestigingen, maar opereren onder de zelfde ''naam''.

Ik zelf ben in dienst bij Bedrijf X regio Zuid B.V., zoals het ook in mijn contract geformuleerd staat. Nu wil ik een overstap maken naar een relatie/opdrachtgever van Bedrijf X regio West B.V.

Ik heb in mijn contract voor onbepaalde tijd echter een relatiebeding, die als volgt is geformuleerd: ''Het is de werknemer verboden om gedurende een periode van 12 maanden na afloop van de arbeidsovereenkomst op enigerlei wijze contacten te onderhouden , zaken te doen of overeenkomsten te sluiten met (toekomstige) relaties cq. opdrachtgevers. Het hiervoor genoemde geldt alleen voor commerciƫle aangelegenheden''.

Kan ik probleemloos overstappen naar de relatie van Bedrijf X West B.V.? In mijn optiek is het namelijk een ander rechtspersoon, met een andere directeur/bestuurder.

Ik hoor graag van u.

Ik begrijp dat beide werkmaatschappijen onder dezelfde holding vallen.
Het lijkt mij dan geen probleem om over te stappen. In beide regio's zitten ook andere opdrachtgevers.

Ik adviseer u om in overleg met uw werkgever de situatie te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Een non-concurrentie, -of relatiebeding geldt ten opzichte van uw werkgever. Het beoogt ook concurrentie met zakelijke relaties van uw werkgever te voorkomen. Wanneer beide BV`en andere relaties hebben, dan is er geen probleem. Zouden beide BV`en deels dezelfde relaties hebben, dan kan r gedeeltelijke overlap ontstaan.

Zowel bij het non-concurrentie, als relatiebeding gaat het om voorkomen van concurrentie met uw huidige werkgever. Is er geen sprake van concurrentie, dan kan dit beding u ook niet belemmeren bij de overstap.

Het is goed te melden waar u gaat werken. Zou uw werkgever toch bezwaar maken, dan is het raadzaam zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag