Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste Jurist,
In +-2015 zijn mijn auto en ik betrokken geweest bij een auto ongeluk waarbij ik zelf niet de bestuurder was.
Tijdens het ongeval is er politie ambu etc op locatie geweest en heb ik een verklaring afgelegd dat ikzelf niet de bestuurder was van het voertuig.
De bestuurder is mij verder niet bekend omdat ik gedronken had was ik van plan een taxi terug te nemen en een persoon (mij spijtig genoeg nog steeds niet bekend) heeft met het terug reiden van mijn voertuig (met mij ernaast uiteraard) tegen een stoplichten partij gebotst.
2,5 jaar na ongeval begon de verzekering te vragen en na 5 x schrijven uitleggen etc hebben ze besloten omdat het voertuig geregistreerd was op mijn gegevens dat ik verantwoordelijk was voor de schade en dit prive terug moet betaling a €12602,-.
zodoende heeft dit verder geen gevolgen op mijn no-claim maar dan kwam
het contact met de verzekering dat ik financieel niet dusdanig draagkrachtig ben hebben ze me verteld dat dit met een maandelijkse terug betaling kan maar liever het gehele bedrag binnen 4 werkdagen op de rekening werd gestort.
Waar de verzekering begon met een schikking van 500,- per maand zijn we uitgekomen op 125,- p.m. wat ook me vraagtekens op deed.
Is het terecht dat ik deze schade prive terug moet betalen of ben ik verplicht eigen risico per schade geval (ondanks zelf niet bestuurder) te betalen?
Wa basis verzekering.

Als de auto op uw naam verzekerd is dan geldt er in beginsel dekking bij schade. Het kan zijn dat de polisvoorwaarden deze dekking uitsluiten bij schade veroorzaakt door de niet regelmatige bestuurder. U blijft dan verantwoordelijk voor de schade die u dan binnen een termijn moet terugbetalen. Wel kunt u deze schade verhalen op de bestuurder als is gebleken dat hij de schuldige is bij het schadegeval. U dient dan wel met goede bewijzen komen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag