Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vroeger een rijschool gehad. Door dalende inkomsten was ik genoodzaakt ander werk te gaan zoeken. Ik heb voor mijn lopende leerlingen vervangende lessen geregeld. Van 1 leerling hoorde ik niets meer. Nu na 6 jaar vraagt ze haar lesgeld terug en heeft ze een advocaat op de zaak gezet. Zij eist al het resterende geld terug. Volgens mij heeft ze daar geen recht op omdat ik haar nog steeds vervangend rijlessen heb aangeboden. Haar advocaat stuurde nu een mail dat ze met een lagere terugbetaling akkoord ging.
Ik weet niet meer wat ik moet doen.

Ik raad u aan schriftelijk de advocaat te melden dat u niet akkoord gaat met de terugbetaling. Er is sprake van verjaring en als u een alternatief hebt geboden (vervangende rijlessen) dan is daarmee de zaak in beginsel afgedaan. Voor meer info of hulp kunt u direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dit is de reactie van de advocaat

Geachte heer Dammers,

Ik neem aan dat de juridisch adviseur op basis van enkele zinnen u heeft geadviseerd, en niet op de hoogte is van de volledige zaak.
Cliënte heeft uw alternatieve rijlessen niet genegeerd, maar zij heeft deze geweigerd. In eerste instantie omdat zij wegens ziekte niet kon lessen, nu omdat zij geen behoefte meer heeft aan de rijlessen. Het is niet zo dat het enkel aanbieden van een alternatief, zonder na te gaan of dit alternatief acceptabel is, u ontslaat van uw verplichting.

Daarnaast is de verjaring meerdere keren succesvol gestuit. Dit houdt in dat de vordering van cliënte niet verjaard is.

Overigens bent u nu reeds akkoord gegaan met mijn voorstel. U kunt dit niet meer vrijblijvend intrekken.

Met vriendelijke groet,
Erik Huizinga



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag