Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Op 12-03-2018 heb ik een Hyundai Getz uit 2003 gekocht met 79,568 op de teller voor 2900 euro. Echter de tweede dag begaf de auto het al. Naar de garage gestuurd en nalaten kijken, bleek dat de dynamo het had begeven. Dit heb ik gelukkig met moeite kunnen verhalen op de garage waar ik de auto had gekocht, maar nu komt het punt. De garage
constateerde meer problemen met de auto, wat de ......... in feite heeft verzwegen. Rekening van 103 euro wilt de ........ niet vergoeden, daarnaast waren de kosten zohoog om het te laten maken, dat wij ervoor gekozen hebben om de auto in te leveren op 16-03-2018 bij de huidige garage, waar ik de auto ook gekocht had. Echter hebben wij we 2900 voor betaald en hij gaf maar slechts 2000 euro terug voor de auto. Toch besloten om de auto weg te doen voor 2000 euro, maar wij voelen ons opgelicht. De verkoper houdt even 900 euro, terwijl wij amper met de auto hebben gereden te hebben.

Mijn vraag wat kunnen wij doen als consument? Kan hij hier zo makkelijk mee weg komen.

Doordat de garagehouder heeft gedwaald (informatie achter houden) is hij door deze wanprestatie verrijkt(geld verdient). En dat is rechtens niet toelaatbaar.

Bij dwaling is er sprake van een verkeerde voorstelling van zaken. Een overeenkomst die tot stand is gekomen onder invloed van dwaling en bij een juiste voorstelling van zaken niet – of niet op dezelfde voorwaarden – zou zijn gesloten, is wegens dwaling vernietigbaar indien de wederpartij in verband met hetgeen zij omtrent de dwaling wist of behoorde te weten, de dwalende had behoren in te lichten, aldus artikel 6:228 lid 1 aanhef en onder b van het Burgerlijk Wetboek.

U kunt dus uw gelden terug vorderen. Een jurist kan u hiermee bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord.
Als ik alles goed begrijp maken wij zeer kans het geld te krijgen.
Hoe werk dat precies; Om hulp vragen door een jurist, zijn hier kosten aan verbonden, zoja hoeveel?


U had de auto niet hoeven in te leveren, daar u recht hebt op een deugdelijke auto waarvoor de verkoper aansprakelijk is. Het probleem is nu wel dat u de auto weer terug hebt verkocht aan de verkoper, die zich op het standpunt kan stellen dat daarmee de verkoop is afgedaan. U kunt nog wel trachten de koop te vernietigen op grond van dwaling en/of verzwijging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag