Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een auto gehuurd bij een verhuursbedrijf en heb dan met dit auto een parkeerboete gekregen (ik had niet door dat het betaald parkeren was). nu kreeg ik een brief van de verhuurdersbedrijf dat ik de parkeerboete van 40€ aan de gemeente moet betalen plus nog eens 18€ administratiekosten aan de verhuursbedrijf voor "de kosten voor het verleggen van de beschikking op (mijn) naam". Is het legaal om bij een boete nog eens extra 18€ administratiekosten te vragen, alleen voor het doorsturen van de gemeente boete naar mij toe?

Het is nu niet veel geld, en als het legaal is kan ik het ook wel betalen, het voelt alleen een beetje raar. maar als u het niet belangrijk genoeg vind om erna te kijken snap ik dat ook :)

Bij een boete veroorzaakt door de huurder wordt deze verlegd naar de huurder. De te maken kosten hierbij worden opgemaakt en als factuur verstuurd naar de huurder, die deze administratiekosten dient te voldoen. In beginsel is het dus legaal dat het verhuurbedrijf deze kosten in rekening brengt.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle antwoord meneer (of mevrouw) Biharie!
Nee, het is voldoende voor mij om te weten dat dit legaal is, dan ga ik het gewoon betalen en volgende keer beter opletten bij het parkeren.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag