Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Graag zou ik weten hoe je de huur op kunt zeggen als de verhuurder geen aangetekende brief kan ontvangen, omdat hij alleen het adres van een garagebox heeft opgegeven. Wij hebben heb 2 x per mail doorgegeven de huur op te zeggen maar hier komt geen reactie op, eveneens is er een cc gegaan naar de deurwaarder die zijn belangen behartigd.
De verhuurder heeft al die tijd geen adres en kvk nummer gehad.
Wij hebben een half jaar geleden opgezegt volgens afspraak. We hebben dus alleen nooit een reactie ontvagen. Lopen wij nu het risco als wij er uit gaan dat hij nog steeds huur kan blijven vragen?
Het gaat om kantoorruimte.

Alvast bedankt voor uw antwoord.

In geval van huur kantoorruimte is de wettelijke opzeggingsregeling summier. De huurder kan de huur doen eindigen door opzegging, maar op welke wijze moet worden opgezegd, is niet wettelijk geregeld.
In het huurcontract zal meestal aanvullend zijn geregeld hoe opgezegd kan worden. Als u via deze weg hebt opgezegd en dat ook kan bewijzen, dan kunt u er van uit gaan dat de opzegging rechtsgeldig is en dat na afloop van de opzeggingstermijn de huur is geeindigd. Let u nog wel op of./ wat er in het huurcontract is geregeld over oplevering van het gehuurde per einde huur.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, zeker niet. Indien verhuurder een onjuist adres opgeeft bij voorbaat al, dan is er sprake van een wanprestatie zijnerzijds, en dus verspringt het risico naar hem. U zou eventueel de brief naar een echt adres kunnen verzenden waarvan u weet dat het b.v familie is, of een link geven naar de brief die u hebt verstuurd in een telefoonbericht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag