Stel vraag

Particulier


Ik heb een groot geldbedrag geleend aan een kennis. Hij zou dit direct terug betalen maar komt steeds met smoesjes. We hebben vervolgens schriftelijk een uiterlijke termijn afgesproken waarop hij het geld bedrag zou terug betalen. Dit heeft hij opnieuw niet gedaan en hij blijft met smoesjes komen. Ik zou draag als particulier zijnde, via de rechter loonbeslag aanvragen. Waar moet ik beginnen? Moet dit via een aangifte? Of via welke route kan ik naar de rechter stappen om loonbeslag te laten uitvoeren?

U dient bij de rechtbank (inschakeling advocaat nodig) verlof tot beslaglegging (conservatoir) te vragen en u zult een incassoprocedure moeten starten om een incassovonnis te verkrijgen, waardoor u ook daadwerkelijk een deel van het beslagen salaris kunt aanwenden om uw vordering betaald te krijgen.
zie: https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Onderwerpen/Conservatoir-beslag

Beoordeel dit antwoord:

Neem contact op met een advocaat (voor conservatoir beslag vereist). Bij een bedrag boven de 25.000 euro heeft u ook een advocaat nodig in de daaropvolgende procedure. Beneden de 25.000 Euro mag u de incassoprocedure zelf voeren, maar vaak is dat niet verstandig.

Zorg er wel voor dat uw advocaat deskundig is op dit gebied

Na een veroordelend vonnis kunt u, via de deurwaarder beslag op salaris, bankrekening of huis (dan wel ander vermogen) leggen. Conservatoir beslag op salaris kan echter niet. Dat kan alleen executoriaal na een vonnis in de hoofdzaak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag