Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste juristen,

Afgelopen zomer heb ik mijn gehele huis laten stucen. De stukadoor heeft iedere kamer gezien, alvorens een eerste factuur op te stellen. Met als kanttekening in factuur: meerwerk kost meer geld.

Tijdens de klus 1 afspraak gemaakt voor meerwerk, namelijk wat extra plafonds.
Verder heeft hij ons tijdens zijn werkzaamheden attent gemaakt op wat holle delen in een paar muren, die hij moest uitbikken en opvullen. Wij gingen ervan uit (omdat hij zelf de factuur is komen opmaken, en alle kamers heeft gezien) dat de bedragen die daarop stonden inclusief holle delen bikken/opvullen waren. Hij heeft dit toen ook niet benoemd als meerwerk, en dus ook geen prijs genoemd.

Dr stukadoor verzekerde ons genoeg tijd te hebben om de klus af te ronden, maar bleek al een nieuwe afspraak te hebben staan waardoor hij twee muurtjes heeft laten zitten. Beloofd om terug te komen, maar na maanden nog steeds geen afspraak kunnen maken.

Nu kwam hij vanuit het niets met een meerwerk-factuur, met daarop de afgesproken plafonds, maar ook de holle delen/gaten opvullen, een kamer waar hij meer werk aan had gehad en extra transport. Deze meerwerkfactuur is 44% van de oorspronkelijke factuur.

Wij hebben hem het bedrag voor de plafonds betaald, maar vragen ons af wat te doen met het restbedrag. Is 10% betalen reëel? Wij zien een rechtsgang niet zitten, aangezien de uitkomst twee kanten op kan.

Met vriendelijke groet.

Bij een klus is het inderdaad reëel dat de factuur 10% afwijkt van wat is overeengekomen. Wat de stucadoor vraagt is teveel van het goede vergeleken met de extra werkzaamheden die zijn verricht. Bovendien heeft hij blijkens uw toelichting enkele werkzaamheden laten liggen, zodat u niet bent gehouden om de hele factuur te voldoen. Ik raad u aan hem schriftelijk te melden dat de afspraken niet geheel zijn nagekomen en dat u het meerwerk betwist.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag