Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ha allerbeste team,

Ik vond jullie pagina, en besloot meteen even mijn vraag te stellen! Ik zit namelijk voor mijn principes met een flink probleem. Het zit zo, even kort uitgelegd:

In 2010 besloot ik dat ik een film wilde gaan maken. Ik had hiervoor een script-schrijver nodig, uiteraard. Ik postte een berichtje op een platform online, en kreeg hier al snel een reactie op van een man, uit België. Hij wilde het verhaal graag tot een script uitbreiden, en het voor mij schrijven. Ook andere zaken zoals de verdere productie en een Teaser ging hij wel op zich nemen.

Inmiddels ben ik 1000 euro lichter, en heeft hij NIKS geleverd, en zijn we jaren verder. Hij wilde 2000 euro voor een script. Ik heb toen met hem een contract opgesteld, al in 2010, maar zijn werkzaamheden zijn dra-ma-tisch. Ik heb een paar maanden geleden de knoop doorgehakt. Hij blijft nog steeds, al 8 jaar lang, loze beloftes doen, dat er wat komen gaat, maar... nee. En ik betaal hem af, 50 euro per maand. Ongelooflijk. Ik zit nu dus op 1000 euro totaal, weggegooid geld... Voor mij een dikke smak. Ik MOET dit ook echt terug hebben, hij kan de samenwerking vergeten, ik heb er volledig geen vertrouwen meer in en ben heel erg boos.

Ik heb hem dit al meerdere keren op verschillende manieren duidelijk gemaakt. Hij claimt echter dat hij mij WEL een script geleverd heeft. Dit is echter walgelijk slecht, en ga ik absoluut niet mee akkoord. Ook is dit al een flinke tijd geleden. Ik heb dit script toen niet ontvangen, maar, hij zal het me deze week toesturen, alsnog (dat is nu ik dit schrijf). Ik mag het heuse script dus ontvangen. Ik heb 2 documenten ontvangen van hem door de jaren heen, een vaag opzetje, en een synopsis (wat hij zou uitwerken voor de film). Geen script. Niks. En wat hij ooit heeft doorgestuurd, was werkelijk waardeloos. In het contract staat dan ook:
Dat ik akkoord moet gaan met de gedane werkzaamheden, en dan zal betalen. Ik ben dus helemaal niet akkoord, maar ben toch uit goedheid en geloof van "het komt wel goed" gaan betalen. Nu dus, nogmaals, 1000 euro lichter en geen script rijker. Ik ben, als ik het script deze week mag ontvangen, ook sowieso niet akkoord en content met de samenwerking, en wil dus goed of kwaadschiks mijn 1000 euro terug! Ik ben dus heel boos, zoals jullie misschien opmerken. Het duurt al zo lang, en deze vent is, even kort gezegd, écht vreselijk. Hij doet niks, neemt mijn betalingen aan, en stuurt dus elke maand facturen voor 50 euro per maand. Ik betaalde, maar nu is de maat vol. Heb er officieel geen vertrouwen meer in, ook al zegt hij dat hij echt goed werk gaat leveren "binnenkort"(dit al 8 jaar lang he jongens!)

Kunnen jullie me helpen???
Ben ten einde raad, echt. En totaal geen expert op dit gebied. Ik heb ook vrij weinig bewijzen, contract heb ik geloof ik niet eens meer, omdat het al zo lang loopt. Hij wellicht nog wel, dus daar kan ik aankomen. Maar, voor nu, wat adviseren jullie? Hij wil dus sowieso mijn betaalde geld NIET terugbetalen, want hij vindt dat hij goed werk heeft geleverd. Ik dus absoluut niet.

Ik hoor het heeel graag!
Alvast bedankt,
Warme groet.

Als men iets levert moet het wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Onder andere de wens van de belanghebbende. Dit is in het totaal niet eens aan de orde. Ook de tijd is ronduit schandalig voor de levering van het script van dat een eenzijdige ontbinding tussen u beiden een goede oplossing biedt.

Ik kan u hiermee wel van dienst zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag